Főoldal Filmek Box Office: Mindössze 11 nap kellett és a Pókember: Nincs hazaút már az 1 milliárd dollárt tapossa
Filmek

Box Office: Mindössze 11 nap kellett és a Pókember: Nincs hazaút már az 1 milliárd dollárt tapossa

Pókember megállíthatatlan a mozikban, megvan az egymilliárd dollár.

461
Pókember: Nincs hazaút
Forrás: Marvel Studios

Jobban nem is alakulhatott volna a Sony Pictures számára az év vége, ugyanis 11 nappal a premiert követően a Pókember: Nincs hazaút című film újabb rekordot húzott be, átlépte a bűvös egymilliárd dollárt világszerte. Erre mindössze egyszer volt példa, még 2019-ben, amikor a Pókember: Idegenben című film a franchise első olyan élőszereplős feldolgozása lett, ami 1 milliárd dollár fölött termelt.

A Pókember: Nincs hazaút című filmet december 15-én mutatták be a mozikban, és a Sony Pictures/Marvel Studios filmje a mai nappal átlépte az 1 milliárd dolláros bevételt világszerte. Tom Holland legújabb kalandja a karácsonyi hétvégén újabb lenyűgöző mérföldkövet ért el: Amerikában 81,5 millió dollárt, nemzetközileg pedig 121,4 millió dollárt keresett. A Pókember kalandjára 406 millió dollár értékben váltottak jegyet az amerikai mozikban és további 922 millió dollárt a nemzetközi jegykasszákból.

A Jon Watts rendező legújabb kalandja a hét elején lett a 2021-es év legtöbb bevételt hozó filmje, olyan más blockbustereket megelőzve, mint az Halálos iramban 9. és a 007 Nincs idő meghalni. Az 1 milliárd dolláros bevételt azonban az teszi a igazán lenyűgözővé, hogy a filmet még ezután fogják bemutatni Kínában. A statisztikában eddig 49 film termelt többet, mint 1 milliárd dollár, de közülök csak öt olyan produkció van, aminek mindez úgy sikerült, hogy nem mutatták be Kínában. További bravúr, hogy ezt a rekordot a világjárvány kellős közepén sikerült elérnie.

A rajongók és a kritikusok reakciója egyaránt elsöprően pozitív volt, így nem csoda, hogy a film túlszárnyalt minden várakozást, és máris Oscar-díjelölésről beszélnek a legjobb film kategóriában. Bár köztudott, hogy az Akkadémia nem lelkesedik a képregényfilmekért, de tekintettel a bevételre és a kapott kritikákra, talán még eséllyel is pályázik 2022-ban az aranyszoborért Los Angelesben.

A Box Office Mojo szerint az Énekelj! 2 a második helyen végzett az amerikai hétvégi box office bevételi listáján, 23,7 millió dolláros bevétellel, és megellőzve a Mátrix Feltámadások 12 millió dolláros nyitóhétvégéjét (a mozikban). A franchise negyedik része a leggyengébb amerikai hétvégével kezdett a mozikban, elmaradt a Mátrix 27,7 millió dolláros, a Mátrix – Újratöltve 91,7M dolláros és a Mátrix – Forradalmak 48,4 millió dolláros bevételei mögött az első hétvége alapján.

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a Mátrix Feltámadások című részt egyszerre mutatták be a mozikban és online, mitöbb az HBO Max streamingszolgáltatón felár nélkül, az előfizetők ingyen tekinthetik meg a Warner Bros. filmjét. Ezzel szemben a Pókember: Nincs hazaút és az Énekelj! 2. kizárólag csak a mozikban tekinthető meg.

A karácsonyi időszakban az első öt helyre még a King’s Man – A kezdetek (6,3M dollár) és az American Underdog (6,2M dollár) fért fel.

Pókember: Nincs hazaút
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események