Wide Screen
Image default
Filmek

A Pókember-balhé után a Disney és a Sony Pictures vezetői meghallották a rajongók sikolyát

A Disney és a Sony Pictures azóta elásták a csatabárdot, és Pókember továbbra is ott lehet a Föld legnagyobb hőseivel a Marvel Moziverzumban.

A Pókember: Idegenben elsöprő sikere ellenére is derült égből villámcsapásként ért minket a szomorú hír, hogy a Disney és a Sony Pictures vezetői nem tudtak megegyezni a Pókember filmes jogairól, ezért bontják a jelenlegi kontraktust, s többet nem látjuk Peter Parkert a Bosszúállókkal lógni. Szerencsére azonban Tom Holland nem hagyta annyiban a dolgot, s felkereste a Disney vezetőjét, Bob Igert, hogy üljenek le tárgyalni a Sonyval, mert a rajongóknak és a Marvelnek szüksége van a barátságos és közkedvelt karakterre.

Közelmúltban a The Hollywood Reporter felkereste Alan Hornt a Disney oldaláról és a Sony Pictures főnökét, Tom Rothmant, hogy meghallgassák a stúdiók álláspontját is az ügyben, ami egy rövid időre is, de a Pókemberhez vezető ajtót bezárták a Marvel előtt. A balhét kiváltó oknak többször is a fránya anyagiakat hozták fel.

A rajongótábor, amely számunkra fontos, úgy tűnt, hogy igazán jól reagált arra, mint Tom [Rothman] és az emberei korábban együtt csináltak a mieinkkel. Valóban szeretik, hogy a Marvel Moziverzum és Kevin Feige bevonták [az utolsó két Pókember-filmbe]. Hallottunk a kintről érkező visszajelzéseket, amik azt sugallták, hogy valóban nagyon jó ötlet lenne erőinket újra egyesíteni.
Alan Horn

A Sony Pictures tűz alá esett, hiszen a Marvel Studios nélkül szerette volna folytatni Pókember történetét, a rajongók pedig visszakövetelték a képregényvilág egyik legismertebb karakterét, hogy újra egyesüljön a Marvel többi szuperhősével. A kialakult helyzet mindkét fél rémálmává vált, de végül mindenki jól jött ki.

Természetesen Rotmantől is megkérdezték, hogy mi történt, miközben a Sony Pictures főnökének megemlítették azt is, hogy a Marvel Studios nélkül hatalmas sikert értek el a Pókember: Irány a Pókverzum! animációs filmmel – bár pletykák szerint Kevin Feige azért tanácsokkal látta el a stúdiót.

Egy klasszikus győzelem volt, a Sony, a Disney és a rajongók számára is. Csak annyit mondanék, hogy hírek körforgása és a tárgyalások ritmusa nem feltétlenül fedik egymást. Ez Shakespeare szavaival, ’Oly cél, minőt óhajthat a kegyes’. Odaértünk volna, de néhány dolgot megelőztek a dolgok.
Tom Rothman

Figyelembe véve a tényeket, hogy a Disney elnök-vezérigazgatója, Bob Iger elárulta, hogy Tom Holland volt az, aki végül tárgyalásra késztette a feleket a D23 Expo után, így elég valószínűtlen, hogy sajtóban előremutató híreket olvashattunk volna. Magyarul, mind szép és jó, de a felek feltett kézzel távoztak az asztaltól, s eszük ágában sem volt újra asztalhoz ülni és tárgyalni, ha nincs visszhang és a rajongók, színészek nem tartanak ki a végsőkig.

Pókember: Idegenben

Még több a témában...

A Bosszúállók: Végjáték új tervrajzai elárulták, hogy a Végtelen Kesztyűt ki más használta volna még

Kévés Bence Mihály

A Marvel Studios kitűzte, hol és mikor kezdik a Moon Knight Disney+ sorozat forgatását

Kévés Bence Mihály

Bob Iger azonnali hatállyal lemondott a Disney elnökségéről, helyét Bob Chapek vette át

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon