Főoldal Filmek A Marvel Studios megtalálta a Penge új rendezőjét
Filmek

A Marvel Studios megtalálta a Penge új rendezőjét

Az új rendező mellett egy új forgatókönyv is készül a Pengéhez.

371
Penge

A Penge legújabb feldolgozása még azelőtt elveszítette a rendezőjét, hogy igazán elkezdődött volna a munka rajta. Bassam Tariq szeptemberben jelentette be, hogy távozik a rendezői székből, a stúdió pedig azonnal keresni kezdte az utódját, aki átveszi a feladatokat. Közben aggasztó hírek jelentek meg a forgatókönyvről is, hogy azt is teljesen át kell írni, de úgy tűnik, hogy végre mindent helyes mederbe tereltek.

Az elmúlt hónapokban több nevet is bedobtak, akik szóba jöhettek, nem sokkal korábban pedig megtalálták az új rendezőt. A Marvel Studios a Lovecraft Country rendezőjét, Yann Demange-t kérte fel a készülő Penge dirigálására. Demange rendező további munkái közé tartozik a ’71 thriller és a A kokainkölyök. Jelenleg David Cronenberg sci-fi horrorfilmjének, a Scannersnek az átírásán dolgozik a sorozathoz. A The Hollywood Reporter emelett azt is megtudta, hogy az új rendező mellett a film új írót is kapott: az Emmy-díjas Michael Starrbury író személyében, hogy egy vadonatúj forgatókönyvet írjon a filmhez.

Tariq távozása után gyakorlatilag teljesen leállították az előkészületet, hogy Kevin Feige a készítőkkel együtt leüljenek, s átbeszéljék a folytatást. Miután több probléma is volt a forgatókönyvvel – ebből az egyik az akció hiánya volt -, a nulláról kezdték átírni a sztorit. Részleteket megosztottak az eredeti forgatókönyvből, de pontosan nem tudjuk, mit tartalmazott az írás, ami nem nyerte el a készítők tetszését.

Ismerve Penge természetét, hogy szeret kaszabolni és erőszakot sem veti meg, többen azt feltételezték a bejelentés után, hogy a Deadpool 3. mellett ez lehet a Marvel Studios következő R-besorolású produkciója. A portál még azt is megjegyzi, hogy “az új cél az, hogy a Penge sötét és komor hangvételű legyen”, de ez úgy hangzik, mintha könnyítettek volna a korhatár-besoroláson, s inkább azt az utat választották volna, hogy a szokásos PG-13/12-es besorolást kapja a film.

Mahershala Ali neve (szerencsére) továbbra is úgy szerepel a projektnél, mint a címszereplő, de valószínűleg több csúszás már nem fér bele, ha a Marvel Studios szeretné megtartani az Oscar-díjas színészt. A forgatás a tervek szerint jövőre kezdődik Atlantában, a filmet pedig 2024. szeptember 6-ra datálják.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Aliens vs. Avengers
Másvilág

A Marvel összeereszti a Bosszúállókat a Xenomorphokkal a képregényekben

Már nagyon várták a rajongók, hogy a Bosszúállók és a Xenomorph összecsapjon.

Pókember: Idegenben
Filmek

Kitűzték a Pókember 4. forgatásának időpontját, de ki lesz a rendezője?

Ki lesz Jon Watts utódja a Pókember 4. rendezői székében?