Főoldal Filmek Részletek derültek ki a Penge forgatókönyvéből, amit teljesen újraírnak most
Filmek

Részletek derültek ki a Penge forgatókönyvéből, amit teljesen újraírnak most

Nagyvonalakban erről szólt volna a Penge története.

522
Penge

Miközben a Penge forgatókönyve kisebb változáson megy keresztül, és valószínűleg egy új sztorit dolgoznak ki, de a kukázott forgatókönyvből néhány részletet megosztottak. Az elvetett forgatókönyvből kiderül, hogy a Marvel Studios a képregényekből ismert sztorit dolgozta volna fel a filmvásznon, s az 1920-as években játszódott volna a történet.

Az elmúlt héten több aggasztó hír is megjelent a Penge-filmről. Előbb a rendező távozott, majd a forgatókönyvről kaptunk rossz hírt, és állítólag a főszereplő sincs kibékülve a helyzettel, frusztrált a kialakult helyzet miatt. A történtek után nehéz elhinni, hogy a Marvel Studios tartani tudja a 2023. novemberi bemutatót. A The Illuminerdi portál megosztott néhány részletet a cselekményről, hogy milyen lehetett volna… és mi lehet még mindig.

Az oldal szerint a Penge elsősorban az 1920-as években játszódott volna, ahol a Fénybenjáró európai vámpírokkal csapott volna össze. Úgy hangzik, hogy több korszakot is érintett volna a cselekmény, vagyis a történet egy ponton megérkezett volna a jelenbe. Kis szerencsével ez azt jelentené, hogy az Örökkévalók eseményei alatt érnénk utol Pengét, és végre megtudhatnánk, miért döntött úgy, hogy szembeszáll Dane Whitmannel, mielőtt az Ébenfa Pengét használhatná.

A korabeli környezettel pusztán a képregényekhez szeretett volna ragaszkodni a Marvel Studios, ami nagyban eltért volna a Wesley Snipe főszereplésével készült filmtől. Penge a polgári nevén Eric Cross Brooks egy londoni bordélyházban született 1929-ben, és amikor komplikációk léptek fel a születésével kapcsolatban, orvost hívtak hozzá. Sajnos ez az orvos a vámpír Deacon Frost volt, aki Eric anyján táplálkozva megváltoztatta a gyermek DNS-ét, így egy ember/vámpír hibridet hozott létre. Eric abban a bordélyházban nőtt fel, és Jamal Afari, egy jazz-zenész tanította meg neki, hogyan kell harcolni a vámpírok ellen. Mivel ügyesen bánt a késsel, kiérdemelte a “Penge” becenevet, és beutazta Európát, hogy elpusztítsa az összes vérszívót.

Egyelőre csak pletykákra tudunk hagyatkozni, hogy a korábbi forgatókönyv 90 oldalas volt, ami igencsak rövid – durván 90 perces film készülhetett volna belőle. A legnagyobb probléma az volt, hogy két akciójelenetet tartalmazott, és az is gyenge volt. Nehéz megmondani, hogy a kiszivárgott részletekből mit tartanak meg, vagy akár az egész ötletet a kukába vethetik, s hagyják az eredettörténetet.

A Penge 2023. november 3-án jön ki a mozikban.

Penge
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Amerika kapitány: Szép új világ
Filmek

Az állítja Giancarlo Esposito, hogy eddig senki nem találta el szerepét az Amerika kapitány: Szép új világban

Giancarlo Esposito már feltűnt az Amerika kapitány: Szép új világ előzetesében.

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.