Főoldal Filmek Két hónappal a forgatás előtt lelépett a Penge rendezője, és közben új írót is keres a Marvel Studios
FilmekBREAKING

Két hónappal a forgatás előtt lelépett a Penge rendezője, és közben új írót is keres a Marvel Studios

Nagy bajban az új Penge, a rendező lelépett, és a forgatókönyvvel sincs minden rendben.

307
Penge

A tegnap esti Deadpool 3. nagy bejelentése után újabb fontos, de annál aggasztóbb hírre kaptuk fel a fejünket, ugyanis a hírek szerint Bassam Tariq kiszállt a készülő Penge rebootból, és most a Marvel Studios új rendezőt keres a projektre, s mindezt úgy, hogy alig két hónappal vagyunk a tervezett forgatási időponttól.

A bejelentés nyomán, miszerint Hugh Jackman visszatér Rozsomák szerepében a Deadpool 3. részében, a Marvel Studios most egy nagyobb problémával találja szembe magát. A The Hollywood Reporter megtudta, hogy Bassam Tariq (Maugli Mogul; Potyautasok) lemondott a készülő Penge dirigálásáról, amelynek főszerepét az Oscar-díjas Mahershala Ali fogja játszani. A Marvel Studios a lapnak adott nyilatkozatában megerősítette a váratlan kilépést:

A gyártási ütemtervünkben bekövetkezett folyamatos változások miatt Bassam nem vállalja tovább a Penge rendezését, de továbbra is executive producere marad a filmnek. Nagyra értékeljük Bassam tehetségét és mindazt a munkát, amit azért végzett, hogy a Penge oda jusson, ahol most tart.

Tariq is megosztotta a saját nyilatkozatát: “Megtiszteltetés volt a Marvel csodálatos embereivel dolgozni. Sikerült egy gyilkos stábot összehoznunk. Kíváncsian várom, hogy a következő rendező hova viszi a filmet”.

A forgatás az előzetes tervek szerint novemberben kezdődik, a régóta várt szuperhősös film bemutatóját pedig 2023. november 3-ra már kitűzte a stúdió, de most még nem tudni, hogy a forgatás vagy a megjelenési dátum kitolódik-e avagy sem. Eközben a ComicBookMovie forrása szerint a forgatókönyvet is átdolgozzák. Az eredeti forgatókönyvön Stacy Osei-Kuffour (Watchmen; The Morning Show) és Tariq dolgozott, de azóta többször is átdolgozták, a legújabb vázlat megírásával pedig Beau DeMayo (Vaják; Holdlovag) lett megbízva.

Már keresik az új rendezőt, így viszonylag hamarosan hivatalos bejelentést kaphatunk, de ha egyáltalán elhúzódik a dolog, akkor elképzelhető, hogy Kevin Feige átrendez néhány megjelenési dátumot, esetleg 2024-re tolja a Penge bemutatkozását.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...