Főoldal Filmek A Marvel Studios már a Marvelek bemutatója előtt tudta, nagy a baj, és ezért a Disney-t hibáztatja a növekvő streaming tartalmakért
Filmek

A Marvel Studios már a Marvelek bemutatója előtt tudta, nagy a baj, és ezért a Disney-t hibáztatja a növekvő streaming tartalmakért

Az MCU fennállása óta a Marvelek produkálta a leggyengébb nyitóhétvégét.

2.7k
Marvelek
Forrás: Marvel Studios

Újabb részletek derültek ki arról, hogyan kezeli a Marvel Studios a Marvelek kiábrándító nyitóhétvégéjét, beleértve azt is, hogy a streaming tartalom növekedése milyen szerepet játszott a legutóbbi félresikerült filmekben. A nyitóhétvégén a film mindössze 46,1 millió dollárt hozott Észak-Amerikában, de a nemzetközi kasszáknál is alulteljesített a film a premier hétvégéjén.

A hétfői nap sem volt jobb, 2,4 millió dolláros bevétellel (-74%-os visszaeséssel), amivel a film az X-Men: Sötét Főnix, a Ragadozó madarak és a Morbius filmekkel került egy kalap alá. A The Hollywood Reporter szerint “a Marvel Studios és a Disney már a mozis bemutató előtt tisztában volt azzal, hogy a Marvelek bajban van”. A szaklap nem részletezi a stúdió aggodalmait, de megjegyzi, hogy “azt is felismerték, hogy Feige-nek és csapatának időre van szüksége, hogy számot vessenek a mozifilmek kudarcairól”.

Ez összhangban van a Disney vezérigazgatója, Bob Iger nemrégiben tett megjegyzéseivel, amelyek szerint a stúdió egésze “elvesztette a fókuszt”, mivel a tartalom előállítása során a mennyiséget helyezték előtérbe a minőséggel szemben. Ez Bob Chapek azon próbálkozásainak egyike volt, hogy megerősítse a Disney+ tartalmát.

Nem meglepő, hogy “Feige és csapata kezdetektől fogva ellenezte ezt a megközelítést, ami a Marvel-filmek rovására ment.” A Marvel Studios válságban, ezért gyökeres átszervezésbe fogtak, mind az MCU tévésorozatainak gyártási módját illetően (többé nem úgy készülnek majd, mint a filmek, hanem erre alkalmas showrunnerek irányítják a forgatást), mind pedig a Marvel Studios nagyvásznas kínálatát illetően.

2024-ben például csak egy MCU-filmet fognak bemutatni: Deadpool 3. A készülő filmről keveset tudunk, de a hírek szerint “[Multiverzumot] átívelő alkotás lesz, amely előkészíti a Marvel következő Bosszúállók-filmjeit”.

Ez a nagy átalakulás összhangban van azokkal a hírekkel, miszerint jelentős újraforgatáson esik át az Amerika kapitány 4., és bár a hollywoodi sztrájkok hatással voltak a filmekre, valójában az átszervezések miatt kellett eltolni több film bemutatóját is.

A Marvelek kasszasikerei kapcsán az egyik filmproducer azt kérdezi: “Miért nem csinálják meg egyszerűen a Marvel Kapitány 2-t? Miért kellett elkészíteni ezt a filmet, amikor a közönség azonosult, együttérzett, sőt, Brie Larson karakterével még hősként is tudott azonosulni? Ami még fontosabb, miért mutatsz be hasonló vagy ugyanazokat a karaktereket és történeteket a nézőknek, amelyek elérhetőek a Disney+-on, ha azt várod, hogy együtt menjenek moziba? A Disney és Marvel felhígította a műsorokat. […] Természetesen egy film más okokból is áll vagy bukik, de ilyen mértékben veszíteni értékéből képről képre ritkán és nehezen lehet.”

Minden jel szerint a Marvel Studios mindent elkövet, hogy kijavítsák a hibát, és ebben a Disney is partner Bob Iger vezetésével. A Disney kapzsi volt, mindent szerettek volna kisajtolni a Marvel Moziverzumból, ami könnyen az univerzum végét is jelentheti, de talán még időben ismerték fel a hibát.

Marvelek
Forrás: Marvel Studios

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Disney Plus
Filmek

A Disney+ decemberi megjelenései

Decemberben ezeket a filmeket és sorozatokat mutatja be a Disney+.

Deadpool 3.
Filmek

A Deadpool 3. forgatási fotóján lefejezték az egyik visszatérő X-Ment

Egy visszatérő X-Men látható a Deadpool 3. forgatási fotóján, akit szó szerint...

Vasember
Filmek

Kevin Feige végre reagált azokra a pletykákra, hogy Robert Downey Jr. visszatérhet Vasemberként

Megszólalt a témában a Marvel Studios vezetője is, hogy visszatérnek-e az eredeti...

Madame Web
Előzetesek

Megjelent a csajokkal teli Madame Web előzetese magyarul

Magyar szinkronnal is elérhető a Madame Web első nagy előzetese.