x
Close


Közelgő események

Sorozatok

A Marvel Studios elszámolta magát, idén csak ezt a két sorozatot fogja bemutatni

Elszámolták magukat, vagy megkongatták a vészharangot A Hangya és a Darázs: Kvantumánia kritikái után?

A Marvel Studios elszámolta magát, idén csak ezt a két sorozatot fogja bemutatni
  • PublishedFebruary 16, 2023

Ellentmondásos hírek születtek arról, hogy a Marvel Studios hány sorozatot készül bemutatni az idei évben a Disney+ streamingszolgáltatón. A legutóbbi értesülések szerint öt sorozatot szerettek volna prezentálni, most azonban kiderült, hogy mindössze csak kettőt: a Titkos invázió és a Loki 2. évada.

2022 júliusában a San Diego-i Comic-Conon Kevin Feige bejelentette, hogy 2023-ban legalább öt új sorozattal bővül a Marvel Moziverzum, de most úgy tűnik, hogy a Marvel Studios talán túl ambiciózus volt. Feige egy nemrégiben adott interjúban elárulta, hogy a jövőben kevesebb Marvel-sorozatot láthatunk majd a streaming szolgáltatáson, és az EW-nek arról is mesélt, hogy “változtatni fognak bemutatók ütemén, ahogyan a Disney+ műsorokat kiadjuk”. A The Hollywood Reporter pedig egy újabb riportot tett közzé, ami szorosan kapcsolódik a témához.

A portál szerint a Loki második évada és a Titkos invázió az “egyetlen biztos befutó”, ami idén debütál, az Echo, a Vasszív, az Agatha: Coven of Chaos, valamint a Mi lenne, ha….? második évadát valószínűleg nem tűzik műsorra nyáron, “mivel a stúdió tartalmakat fejleszt és az utómunkálatokkal van elfoglalva”. A jelentés arra is kitér, hogy a Novát bemutató sorozat most parkoló pályára került.

A döntést, miszerint megálljt kell parancsolni annak, hogy folyamatosan, évente több produkcióval is előálljanak, akár a “franchise recessziójának” is nevezhetjünk. Fura egybeesés, hogy a napokban az MCU legújabb mozifilmje, A Hangya és a Darázs: Kvantumánia többnyire negatív kritikákat kapott, s a franchise második legrosszabb produkciójaként tartják számon a kritikusok. Nem túl rózsás a helyzet a 4. fázis után, amit nagy általánosságban vegyes érzésekkel fogadtak a rajongók és a kritikusok, és mindenki arra számított, hogy az 5. fázissal minden olajozottan működik majd az eddig hibátlan gépezetben. Nos, eddig nem úgy fest, de még korai kongatni azokat a vészharangokat.

Loki
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.