x
Close


Közelgő események

Filmek

A Lucasfilm elárulta, hogy mi történt Luke Skywalker levágott kezével, és ez összefügghet Snoke megalkotásával is?

Újabb csavar a történetben, ami kezd egyre bonyolultabb lenni.

A Lucasfilm elárulta, hogy mi történt Luke Skywalker levágott kezével, és ez összefügghet Snoke megalkotásával is?
  • PublishedApril 29, 2021

A Star Wars: Darth Vader képregény 11. számában választ kaphattunk arra a kérdésre, hogy mi történt Luke Skywalker kezével a bespin-i harc után, miután Darth Vader levágta a Star Wars V. rész – A Birodalom visszavág végén. Bár ezt a kérdést a Star Wars: Az ébredő Erő boncolgatta volna eredetileg, köztük hogyan került Maz Kanatához Luke fénykardja, ám kivágták ezt a filmből.

A Star Wars-folytatástrilógia sajnos több kérdést hagyott maga mögött, mint amit sikerült megválaszolni a három epizódban. Az egyik ilyen rejtély még mindig Snoke eredete, amire csak a bemutató után kaptunk választ a film regényváltozatában. Ebben a könyvben arról olvashattunk, hogy Snoke egy klón volt, Palpatine egyik hüvelye, amit az Uralkodó azzal a céllal alkotott meg, hogy ezen keresztül manipulálhassa Ben Solót és az Első Rendet. Az Exegolon több sikertelen klóntestet is láttunk Snoke legfőbb vezérről.

A magyarázatok között soknak nincs értelme, és még a The Mandalorian című sorozatban is utaltak rá, hiszen Moff Gideon azért akarta annyira A Gyereket magának, hogy egy új gazdatestet hozzanak létre Palpatine uralkodónak. Az egyik lehetséges ok, amiért Darth Sidious egy új lény testében akart visszatérni az, hogy nem tudott szembenézni vereségével, hogy elbukott a galaxisban. Erre hivatalos magyarázatot még nem kaptunk, szóval maradnak a találgatások, hogy miért akart új testet magának Palpatine.

Azt viszont tudjuk, hogy az egyik sikeres klónnak sikerült megszöknie az Uralkodótól, s végül egy gyereknek adott életet. Ő volt Rey, aki végül legyőzte a nagy Sith-et a Star Wars: Skywalker kora végén. Mindezt Kylo Ren úgy mesélte el a filmben, hogy Palpatine unokája Rey, ám a regény után tudjuk, hogy ezt akár úgy is értelmezhetjük, hogy Rey nem unokája, hanem lánya volt az Uralkodónak, hiszen az elszökött klón egy Palpatine másolat volt. Tegnap ehhez az elmélethez egy újabb csavart kaptunk Darth Vader képregényében.

Amikor Darth Vader látogatást tesz az Exegolra, egy hatalmas Kyber-kristályt talál, amit arra használnak, hogy energiával lássa el azt a hatalmas flottát, amit végül Végső Rend néven mutattak be, valamint az eszközöket, amiket a klónozásra használnak. Az egyik klónkádban egy kéz van, és sok rajongó meggyőződése, hogy ez Luke Skywalker levágott keze.

Nehéz mást elképzelni, hogy kié lehetne még ez a kéz, ebből pedig az következik, hogy kezdetben Luke-t akarta klónozni Palpatine, vagy legalábbis az ő DNS-ét használta fel, amikor létrehozták Snoke-ot. Ha ez a teória helytálló, akkor Rey valóban egy Skywalker lehet, és ez magyarázatot adna arra a csavarra, amikor a IX. rész végén Rey Skywalkerként mutatkozott be a tatuini naplementében.  

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.