Godzilla vs Kong

A kérdés amit mindenki feltett a Godzilla vs Kong előzetes után: Kong miért olyan nagy?

Nagyon megnőtt az óriásmajom.

A Legendary Pictures nem húzta tovább, tegnap lerántották a leplet a beígért Godzilla vs Kong előzetesről. Az eddig látottak alapján a Szörnyuniverzum csúcspontja lehet az óriásmajom és az őshüllő összecsapása. Sokan máig nem értik, hogy Kong hogyan nőhetett meg ennyire, ám a készítők korábban elmondták, hogy Kong még gyerek volt a Kong: Koponya-sziget című filmben.

Már az előzetes előtt kaptunk egy posztert, ami megmutatta Kong valós méreteit a felhőkarcolók között. Gigászira nőtt a majom, majd jött az előzetes tegnap, amiben Kong szó szerint felért Godzillához, hogy igazságos legyen a harc. Ám mégis sokakban felötlött a kérdés, Kong hogy nőhetett olyan nagyra, mint Godzilla?

Az amerikai IGN próbált magyarázattal szolgálni erre a fontos kérdésre. A lap munkatársa is kiemeli, hogy a készítők kénytelenek voltak egy súlycsoportra hozni Kongot Godzillával, hiszen Kongnak nincsenek olyan képességei, mint a repülés vagy a lángcsóva. Az egyetlen fegyvere a puszta ereje és a mérete. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az évtizedek alatt több méretben, durván 6-17 méter között mozgott az óriásmajom, ám a Kong: Koponya-szigetben már 32 méteresként ábrázolták. Így már biztos, hogy a valaha volt legnagyobb Kongot látjuk majd a képernyőn.

Godzilla vs Kong

De még ebben az esetben is Kong csak Godzilla térdéig érne fel, mivel mindenki kedvenc őshüllője nagyjából 120 méter magas a Szörnyuniverzumban. Korábban Jordan Vogt-Roberts úgy fogalmazott az IGN lapnak, hogy nem azért lett olyan nagy Kong a Kong: Koponya-szigetben, mert már tervezték, hogy Godzilla ellen csapjon össze, hanem azért, mert szerették volna éreztetni a rajongókkal, hogy milyen nagy a majom. Már elsőre, mikor megpillantod, lejöjjön, hogy ő egy „isten”. Mary Parent társproducer továbbá elmondta akkor, hogy az 1973-ban játszódott történetnél Kong még kamasz volt, és a marketing alatt úgy reklámozták, mint egy csúcsragadozót.

Maga a film egyébként arról szólt, hogy John C. Reilly légierő hadnagy gépével a II. világháborúban lezuhan, s közel harminc évet tölt a Koponya-szigeten. Hozza csatlakozik később Tom Hiddleston és Brie Larson karakterei. A filmben a sziget királyának nevezik Kongot, ám rajta kívül „ördögök” élnek még a föld alatt. Az expedíció során az emberek felébresztik ezeket a szunnyadó szörnyeket a mélyben, de itt is figyelmeztetik a szigetre érkező katonákat, hogy a nagyot ne ébresszék fel, mert a kicsikkel még csak-csak elbánik Kong, de a nagy kaijuval már nem biztos hogy elbírna, ami anno kiirtotta Kong egész családját. Csak Kong maradt már családjából, aki még mindig növésben van.

Godzilla vs Kong

Figyelembe véve ezt, hogy a két film között (Kong: Koponya-sziget és a Godzilla vs Kong) nagyjából 50 év telt el, Kong ez idő alatt megnőhetett annyira, hogy egy súlycsoportban legyen Godzillával. Természetesen hivatalos információ nincs arról, hogy a két fenevad külön-külön milyen magas a Szörnyuniverzumban, de a jelek szerint Kong az évtizedek alatt elérte a csúcsragadozó szintjét.

Godzilla vs Kong március 26-án érkezik egyszerre a mozikba és VOD-formában az HBO Maxon.

Total
15
Shares
Previous Article

A hírek szerint dolgoznak egy Star Wars Knights of The Old Republic játékon

Next Article
Harry Potter

Élőszereplős Harry Potter-sorozaton dolgozik az HBO Max vezetősége

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!