Főoldal Filmek A Top Gun: Maverick miatt kellett anno újraforgatni a Godzilla Kong ellen jeleneteit
Filmek

A Top Gun: Maverick miatt kellett anno újraforgatni a Godzilla Kong ellen jeleneteit

A rendező beszélt még többek között arról is, hogy ki ihlette a Colosseumban alvó Godzillát.

388
Godzilla x Kong: Új birodalom
Forrás: Warner Bros.

2021-ben hatalmas rajongói várakozások után a Warner végre összeeresztette Kongot Godzillával, s kettejük találkozásából a franchise egyik legkedveltebb, leggrandiózusabb eleme lett. Adam Wingard már az összecsapás előtt titán méretű törekvéseit ecsetelte, ám filmje egyik kulcsjelenete anno veszélybe került Tom Cruise és Joseph Kosinski briliáns munkája miatt.

A The Hollywood Reporternek adott egy hosszú interjút nemrég a rendező a folytatás, vagyis a Godzilla x Kong: Az új birodalom kapcsán, melyben többek között kitért arra, hogy mennyire nagy hatással volt rá a Godzilla Minus One rendezője Takashi Jamazaki, vagy éppen a Maverické, vagyis Kosinski. A Top Gun: Maverick forgatása 2018 elején kezdődött, míg a Godzilla Kong ellené csak a következő év vége felé. Cruise filmjének promóciója már javában folyt, miközben Wingard éppen azon dolgozott, hogy összehozza a filmje egyik kulcsmomentumát, vagyis azt amikor Kongék először találkoznak a nyílt óceánon. Ebben a jelenetben a légierő is igyekszik kivenni részét az eseményekből, s akárcsak a Mavericknél, itt is igazi pilótákat láthatunk a látványelemek mögött. Mivel egy Godzilla vagy épp King Kong film elképzelhetetlen a szörnyek körül repkedő apró gépek nélkül, Wingard is kötelező elemként tekint ezekre. Viszont pont a kötelező volta miatt igyekezett új vizuális megközelítést alkalmazni, s a legnagyobb odaadással forgatta le őket, ám a Maverick előzetesét látva el kellett ismernie, hogy jobb, ha elölről kezdi az egészet.

„Amikor a Top Gun: Maverick előzetese megjelent, ott volt az a híres momentum, amikor Tom Cruise előre rándul, amikor kirepül a repülőgép-hordozóról, és hát volt egy hasonló felvétel a Godzilla Kong ellenben is. Amikor megláttuk a Tom Cruise-féle verziót, azt mondtam: »Srácok, elölről kell kezdenünk, mert most már mindenki tudja, hogy is néz ki egy ilyen. Tényleg lerepült arról a repülőgép-hordozóról.« Szóval újraalkottuk a felvételünket, hogy ugyanolyan mechanikája legyen, mint annak. Nagyon érdekes, hogy milyen hatással vannak az emberre ezek a filmek, amik kijönnek. Ha valaki egyszer jobban csinálja, onnan már nem adhatsz alább. Tovább kell gyűrnöd, még akkor is, ha a munkálatok közepén vagy.”

Arról is beszélt, hogy akárcsak a Godzilla Minus One rendezőjénél, nála is hatalmas szerepet játszik Godzilla karakterében saját macskája, Mischief. Amint azt a nézők gyaníthatták, tényleg egy cica ihlette a film egyik legaranyosabb visszatérő momentumát. 

„A macskám, Mischief, a legnagyobb inspirációm az életben, és amikor egyszer beszélgettünk a produkciós tervezőmmel, ő összegömbölyödve aludt a kör alakú kis fészkében. És arra gondoltam: »Hű, nem lenne vicces, ha Godzilla pontosan így feküdne a római Colosseumban?« Aztán készítettünk róla egy képet, és elküldtük a látványtervezőknek. Szóval Mischief alapján született ez a kis elem, és a filmben egyébként róla [a cicáról] is elrejtettünk képeket az egész filmben, tisztelgésként.”

Godzilla x Kong: Az új birodalom a sorban az ötödik film, a franchise pedig időközben már bővült egy élőszereplős sorozattal is Monarch címmel. A két főtitán utóbbiban is tiszteletét tette, de sajnos az emberi tényező sokaknak elvette a kedvét attól, hogy ezt kivárják, pedig egy egészen jól összerakott kis sorozatról van szó, melynek alapján ezen lények még sokszínűbbek lehetnek, mint eddig gondoltuk. Most egy mindet eldöntő ütközetben Godzillának és Kongnak össze kell fognia a titokzatos Sebhelyes király és Shimo ellen, a fennmaradásukért és az emberiségért.

Godzilla x Kong: Az új birodalom már a moziban, kritikánk itt olvasható róla.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

Megtalálták Adam Wingard utódját a Godzilla x Kong folytatására

Ígéretes rendezőt kapott a Godzilla x Kong következő fejezete.

Godzilla x Kong: The New Empire
Filmek

A Marvel egyik írója dolgozik a Godzilla x Kong folytatásán

Készül a Godzilla x Kong folytatása, miután rekordokat döntött az új film.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.