Főoldal Filmek A Godzilla Minus One sorra dönti a rekordokat
Filmek

A Godzilla Minus One sorra dönti a rekordokat

Két hónappal a felbukkanása után Godzilla még mindig tombol!

374
Godzilla Minus One
Forrás: Peakpx

A Toho meglepetésfilmje, a Godzilla Minus One, szó szerint felperzselte a világ körül a mozivásznakat, s úgy tűnik nemigen akar megállni. A nagy múltú franchise legújabb része nemrég egy történelmi mérföldkövet is átlépett, ugyanis Oscar-díjra jelölték a Legjobb vizuális effektek kategóriában. Ez a franchise első ilyen elismerése, mely különösen nagyot szólt amiatt, hogy nem amerikai stúdiónak köszönhetjük. A héten a film ráadásul újfent visszaküzdötte magát az amerikai bevételi toplisták krémjébe is, hála a fekete-fehér változat, a Godzilla Minus One/ Minus Color megjelenésének. A monokróm verzióra csupán egy hétig lehet beülni, február elsején a Szörnyek Királya pedig egy időre távozik a vásznakról, igaz jókora lábnyomot hagyva.

Az Oscar-jelölés és a limitált megjelenés kettőse az utolsó hétvégére komolyan megdobták a számokat, s a film 2,7 millió dollárt kaszált Észak-Amerikában, ezzel pedig átlépte a százmillió dolláros globális álomhatárt. Csak összehasonlításképpen a szintén japán filmként népszerű 2016-os Shin Godzilla az egész pályafutása alatt hozott 1,9 milliót, igaz jóval kevesebb helyen játszották. A hatalmas bevétellel olyan eddigi kasszasikereket előz meg, mint a 2002-es a Hős, vagy például a 2019-es Élősködők (mely akkor elvihette a legjobb filmnek járó Oscart), s egy ligába került olyanokkal, mint a Tigris és sárkány.

Takashi Yamazaki filmje a hetvenéves kaiju előtt tisztelgett, aki mozgóképen először 1954-ben, fekete-fehérben tört elő, hogy a világ egyik legikonikusabb alakjává váljon. A Minus One a negyvenes évek közepén, a második világháború után veszi fel a fonalat, mikor az emberek próbálnak újrakezdeni, ám megjelenik Godzilla, s ismét káosz lesz úrrá Japánon. A film állítólag csupán körülbelül 15 millió dollárból készült, fű alatt érkezett, majd bebizonyította, hogy lehet még érzelmes és lebilincselő történetet készíteni a karakteres kaijuról, pedig nem feltétlen gondolnánk, hogy okozhat még meglepetéseket egy közel negyven filmet számláló széria. Godzilla a tavalyi év hőse lett, mondhatni a sorozatos bukások után megmentette a mozikat, legközelebb pedig a Godzilla X Kong: Az Új Birodalomban láthatjuk, melyre március 28-tól ülhetünk be.

Godzilla Minus One
Forrás: Godzilla Minus One
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Oscar
BREAKINGFilmek

Oscar 2024: Íme a nyertesek listája

Kiosztották a legjobb filmeknek járó díjakat. Ők lettek az Oscar 2024 nyertesei.

Godzilla Minus One
Filmek

Box Office: Beyoncé koncertfilmje lenyomta Az éhezők viadalát és a Godzilla Minus One-t is

Több jegyet adtak el egy koncertfilmre, mint a nagysikerű Az éhezők viadal...