Főoldal Filmek A Kampókéz rendezője, Nia DaCosta hozza a Marvel Kapitány 2. részét
FilmekBREAKING

A Kampókéz rendezője, Nia DaCosta hozza a Marvel Kapitány 2. részét

Nia DaCosta rendezi a Marvel Kapitány 2.-őt.

664
Marvel Kapitány

Az elmúlt napokban csak rossz híreket kaptunk a Marvel Studios felől, miután egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az idei évben csak a Fekete Özvegy-filmet láthatják a rajongók, minden mást 2021-re halasztottak. Hivatalosan a stúdió ezeket még nem kommentálta. Ma reggelre azonban egy jó hírre ébredhettünk, hiszen megvan a Marvel Kapitány 2. új rendezője, miután az első részt jegyző páros nem tér vissza a rendezői székbe.

Amikor bejelentették a folytatást, azt is megtudtuk, hogy Anne Bowden és Ryan Fleck nem térnek vissza a második részre, habár produceri feladatokat ennek ellenére továbbra is ellátnak majd a folytatásnál. A Marvel ezután új női rendezőt szemelt ki magának, akit időközben meg is talált. A Deadline értesülései szerint a Kampókéz rendezője, Nia DaCosta-t kérték fel a második rész filmezésére. Ennek a bejelentésnek azért is van olyan nagy jelentősége, hiszen ezzel DaCosta lett az első fekete női rendező, aki lehetőséget kap a Marvel Studiostól.

Állítólag Kevin Feige és a stúdió vezetői az elmúlt néhány hónapban több jelöltet is meghallgattak, azonban a jelentésben egy másik nevet sem említenek – de pletykáltak a Westworld és a Trónok harca rendezőiről is -, mindössze DaCosta nevét, akit viszont egy ideje már kiválasztottak a feladatra. Amit még tudni érdemes a folytatásról, DaCosta mellett megvan már a forgatókönyvíró is, hiszen a WandaVision Disney+ sorozat írónőjét, Megan McDonnell-t kérték fel, hogy ragadjon tolat és készítse el a szkriptet.

A Marvel Kapitány 2. történetét szigorú titoktartás előzi meg, bár pletykák szerint ebben a részben fog debütálni Ms. Marvel is. Sok spekuláció van arra is, hogy a folytatás milyen hatással lesz a Marvel Moziverzum jövőjére, ez lehet a nagy felvezető rész a következő Bosszúállók-filmhez, valamint a Titkos Invázió képregény történetét vehetik alapul. Ezek mind-mind csak pletykák, de az első rész eseményeit figyelembe véve nagyon is nagy benne ráció, hogy a pletykák közül néhány valóra válik.

Nia DaCosta
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Örökkévalók
Filmek

Kevin Feige elárulta, tervben van-e az Örökkévalók második része

A folytatásra lehet tényleg örökké várhatnak a rajongók.

Deadpool & Rozsomák
Előzetesek

Egy visszatérővel befutott a Deadpool & Rozsomák végső előzetese

Ha nem akarsz minden poént lelőni, hagyd ki a Deadpool & Rozsomák...