Főoldal Filmek A Jurassic World-filmek írója felelhet a Transformers/G.I. Joe crossoverért
Filmek

A Jurassic World-filmek írója felelhet a Transformers/G.I. Joe crossoverért

Lassan alakul az elit katonák és az Autobotok szövetsége.

276
Transformers: A fenevadak kora
Forrás: Paramount Pictures

Még áprilisban jelentette be hivatalosan is a Paramount, hogy a két ikonikus Hasbro tulajdon, vagyis a Transformers és a G.I. Joe végre a nagyvásznon is együtt akcióznak majd egy crossoverben. A bejelentés nem volt nagyon váratlan, hiszen a Transformers: A fenevadak kora végén Anthony Ramos karakterét meghívták az elit egységbe, s nem úgy tűnt, hogy nagyon ellenezte volna a felkérést.

Kezdetben a fenevadakat is vászonra ültető Steven Caple Jr. volt a rendezői szék várományosa, aki már az említett filmnél is nagyszabású ötleteiről mesélt, azonban azóta úgy tűnik, mégis elhagyta az Autobotokat. Hivatalosan eddig sem rendezőt, sem írót nem kapott a projekt, most azonban a hírek szerint utóbbira megvan a kiszemeltjük, méghozzá olyan, akinek kifejezetten nagy tapasztalata van franchise-ok terén.

A The Hollywood Reporter jelentése szerint Derek Connolly, a Jurassic World-filmek írója a Paramount kiszemeltje a nagy feladatra, ami egyébként közel sem lenne meglepő Connolly múltját tekintve. Az író dolgozott még a Star Wars: Skywalker korán is, illetve például Pokémon: Pikachu, a detektív és a Kong: Koponya-sziget című filmeken. Jelenleg a The Legend of Zelda élőszereplős változatán ügyködik. Ezek alapján kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik olyan franchise-ok terén, amelyeknél minél szélesebb közönséget kell megszólítani. Ezen kívül Chris Hemsworth tárgyal a stúdióval, egyelőre viszont nem közölték, melyik Joe-tag bőrébe bújna. Caple Jr. eredetileg egy olyan koncepciót vázolt fel, melyben nem feltétlenül az olyan ismert Joe-karaktereket használnák fel mint Duke vagy Kígyószem, s amely akár más bolygókra is elkalauzolna, miközben a Transformers és a szuper katonák technikai oldalát vegyíti. Azt, hogy ez pontosan mit takarhat lehet már nem tudjuk meg, de a Paramountnak biztosra kell mennie, hiszen a G.I. Joe lényegében egy halott filmes franchise lett a birtokukban. A két fél egyébként már a G.I. Joe-filmek harmadik részében találkozott volna, de ezt akkor lefújták, viszont most hajlanak a Joe-filmek színészeinek visszahozására is.

Az alkotók A fenevadak kora megjelenése előtt már jóval egy olyan trilógiát vázoltak fel, amiben Unicron maga lenne a központi kapocs, kérdés, a crossover mennyiben folytatja majd a film történetét. Az ember-kibertroni összefogás Unicron ellenében sem lenne új keletű, a két fél pedig képregények lapjain már nem egyszer akciózott együtt. Eddigi közös történeteik alapján a potenciál adott, kérdés, hogyan nyúlnak a klasszikus Joe-karakterekhez úgy, hogy közben nem taszítják félre a kibertroniakat. Egyelőre annyi bizonyos, hogy pár éven belül beülhetünk az Autobotok és az elit katonák kalandjára.

G.I. Joe Transformers
Forrás: Transformers: A fenevadak kora
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Transformers: A fenevadak kora
Filmek

Chris Hemsworth szerepelhet a Transformers/G.I. Joe crossoverben

A színész nem egy, de két univerzumot is meghódíthat.

Transformers: EarthSpark
Sorozatok

Júniusban érkezik a Transformers: FöldSzikra második évada

Starscreamé lesz a főszerep a Transformers: FöldSzikra legújabb etapjában!