Gyilkos Halloween

A Gyilkos Halloween előzetesében utalást kaptunk az eredeti film történetének egyik megosztó pontjára

Emberfeletti erővel ruházták fel ezt a sorozatgyilkost?

Péntek reggel virradóra végre bemutatták a Gyilkos Halloween című folytatás nagy előzetesét, ami hemzsegett az erőszaktól és a vértől, de ezek mellett a teaser előzetes valami másra is kikacsintott, ami annyira megosztotta a franchise szerelmeseit. Egy rejtett utalást kaptunk az eredeti film egyik nem túl kedvelt történetszálára is.

Nem arra a sarkalatos pontra gondolunk, hogy Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) valójában Michael Myers húga – hiszen ez a csavar alighanem felejtésbe merült már -, hanem arra a lehetőségre, hogy „ez a szörnyű alak” egy természetfeletti erővel bíró gyilkos. John Carpenter eredeti filmjének befejezése beigazolta, hogy Myers sokkal több, mint egy átlagos pszichopata sorozatgyilkos. Dr. Loomis (Donald Pleasence) hiába zúdított bele golyózáport, Myers életben maradt, és ezt követően a karakter minden egyes részben elpusztíthatatlannak tűnt, míg a hatodik filmben egy sátánista szekta bemutatásával a dolgok igazán ostoba fordulatot vettek.

Gyikos Halloween

David Gordon Green 2018-as feldolgozása úgy tűnt, hogy helyretette a dolgokat, s Myersből egy halandó embert csinált, akit továbbra is nagyon nehezen, szinte már képtelenség megölni, ám ehhez képest a most bemutatott videóban Laurie ennek ellenkezőjére utal. A trailerben úgy fogalmaz a főszereplő, hogy a „hús-vér” ember sem élhette volna túl azt a tüzet. Ez azt a teóriát erősíti, hogy minél többet öl, annál inkább felülmúlja önmagát.

Egyelőre csal találgatni tudunk, hogy egy traumát átélt nő azért gondolja mindezt, hogy maga mellé állítsa haddonfieldi lakóit, vagy a Gyilkos Halloween szó szerint mumust csinál Myersből. Őszig kell várnunk, hogy választ kapjunk a kérdésre, amikor is bemutatják majd a mozikban a folytatást.

Gyilkos Halloween hazai bemutatója: 2021. október 14.

Total
19
Shares
Previous Article
Gyikos Halloween

Brutálisra sikerült a Gyilkos Halloween új, felnőtteknek szóló erőszakos előzetese

Next Article
Zsivány Egyes

Kiderült, hogy ki dolgozik Patty Jenkins a Star Wars: Rogue Squadron című film forgatókönyvén

Related Posts