Főoldal Filmek Szó nélkül lelépett Az ördögűző: A hívő folytatásának rendezője, David Gordon Green
Filmek

Szó nélkül lelépett Az ördögűző: A hívő folytatásának rendezője, David Gordon Green

Hátralépett a Universal, és Az ördögűző: A hívő folytatásának bemutatóját is elnapolták.

286
Az ördögűző: A hívő
Forrás: Universal Pictures

A The Exorcist: Deceiver című filmet elhalasztották. Ráadásul már új rendezőt keresnek a folytatás élére, miután David Gordon Green szó nélkül távozott. Ő irányította volta a 2023-as Az ördögűző: A hívő folytatását is, de állítólagos ütemezési konfliktusok miatt nem tudja vállalni az új trilógia második részét.

A folytatását 2025 tavaszára datálták, de a filmet forgalmazó Universal Pictures levette a műsorról a második részt, és a helyére 2025. április 18-án a Michael című Michael Jackson-életrajzi filmet tűzi műsorára, amelyet Antoine Fuqua rendez, John Logan tollából. A tavalyi filmet egy új trilógia első darabjaként jelentették be, amelyet Green, az indie-gyerekből lett horrormester, a nagy sikerű 2018-as Halloween rendezője és társszerzője forgatott.

Mind a Blumhouse, mind a Universal arra törekedett, hogy valós események alapján készüljenek ezek a filmek. Az ördögűző: A hívő című filmben például Ellen Burstyn először tért vissza a franchise-ba William Friedkin 1973-as eredeti filmje óta. Ráadásul a franchise jogainak megszerzéséhez a Universalnak nagyot kellett kaszálnia, 2021-ben 400 millió dollárért vásárolta meg a terjesztési jogokat.

A filmet egyszerre mutatták be a mozikban és a Peacock streamingszolgáltatón, ennek ellenére biztatóan kezdett, ám a kritikusok nem bántak kesztyűs kézzel vele. A Rotten Tomatoes kritikákat gyűjtő oldalán az ítészek 22 százalékosra értékelték a filmet, de még így is 137 millió dollárt hozott világszerte. A Universal és a Blumhouse először itt érezhette, hogy komoly gondban vannak, mert egy ilyen franchise és ilyen jogdíj mellett elhanyagolható bevételt hozott a film.

Míg a Universal Green korábbi elkötelezettségeit okolja, a Ben Stiller vígjátékot, a Nutcrackers-t és Green HBO-s sorozatának, Az erényes Gemstone-ék negyedik évadát, addig a döntésben minden bizonnyal közrejátszottak Az ördögűző: A hívő rossz kritikái. Green korábban azt mondta, hogy a másik két filmet már megtervezték; nem világos, hogy az Universal és a Blumhouse követi-e ezeket a terveket, és egy új rendezővel forgatják le azokat, vagy teljesen átdolgozzák.

Az ördögűző: A hívő
Forrás: Universal Pictures
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Halálos iramban 10.
Filmek

Nagyot csúszik a Halálos iramban 11.

Louis Leterrier rendező megerősítette, hogy a Halálos iramban 11. megjelenése jelentősen késni...

CinemaCon Universal
Filmek

CinemaCon: A Universal Pictures és a Focus Features bemutatója

A klasszikusok kapták a hangsúlyt a Universal bemutatóján a CinemaCon szerdai napján.

Jurassic World: Bukott birodalom
BREAKINGFilmek

A Jurassic Park eredeti írója dolgozik a Jurassic World negyedik részén

Jön a Jurassic World 4., de jobb írót is találhattak volna hozzá.