Godzilla vs. Kong

A Godzilla vs. Kong stábja a Szörnyuniverzum legkisebb költségvetéséből dolgozott

A legkevesebb pénzt szánták a Godzilla vs. Kong munkálataira.

A jövő év egyik legjobban várt alkotása a Godzilla vs. Kong, amit már több alkalommal is el kellett csúsztatni. A filmet eredetileg egy éve akarták bemutatni, de előbb 2020 márciusára, később novemberre, végül pedig 2021 tavaszára csúsztatták a premiert. A folytatást egyszerre fogják bemutatni a mozikban és VOD-formában is.

Az elmúlt napokban nagy visszhangot váltott ki a WarnerMedia döntése, hogy 2021-ben az összes filmet be fogják mutatni digitális formában már a megjelenés napján. Mondanunk sem kell, mennyire meglepődtünk a stúdió bejelentésén, hogy egy ilyen váratlan és merész lépésre szánták el magukat, amire eddig nem volt példa. A szakma képviselőivel ellentétben a rajongók örülnek a hírnek, hiszen ez azt is jelenti egyben, hogy nem fogják többször elhalasztani a Godzilla vs. Kongot, legalábbis nagyon bízunk benne.

Egyedül az adhat aggodalomra okot, hogy a filmet több alkalommal is el kellett már tolni, és még semmilyen betekintést nem kaptunk a filmbe, még előzetest sem láttunk, csak néhány másodpercet láttunk a két főszereplőről. Ez mindenképpen aggasztó lehet a rajongók számára, hogy miért rejtegetik Adam Wingard alkotását a közönség előtt. Miközben a Godzilla és a Kong: Koponya-sziget is helytállt a mozikban, bár kiugró számokat nem tudott felmutatni így sem, addig a Godzilla II. – A szörnyek királya viszont pocsék kritikákat kapott, és még a rajongók előtt is elhasalt.

Valószínűleg a stúdió ezt vette figyelembe, amikor a költségvetés csökkentése mellett döntöttek a Godzilla vs. Kongnál. A New York Times értesülései szerint a crossover büdzséje mindössze 155 millió dollár. Ez az összeg korántsem kevés, de a korábbi részekhez viszonyítva dollármilliókban mérhető a különbség. A szörnyek királya 170-200 millió dollárból gazdálkodott, a 2014-es Godzilla 160 millióból készült, és a Kong: Koponya-sziget is 185 millióba fájt a stúdiónak.

Ebből még nem érdemes messzemenő következtetést levonni, hogy a film rovására megy, hiszen az elmúlt években láttunk példát az ellenkezőjéről is, viszont mindenképpen riasztó lehet, hogy semmit sem mutattak még a filmből.

Godzilla vs Kong
Total
1
Shares
Previous Article

Februárban jön a Persona 5 Strikers

Next Article
Daredevil

A hírek szerint Charlie Cox, azaz Daredevil is visszatér a Pókember 3. részben?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!