x
Close


Közelgő események

Filmek

A Godzilla Kong ellen sikere után új filmen dolgoznak és talán Adam Wingard is visszatér

A siker után átgondolták, jöhet az új film a Szörnyuniverzumban.

A Godzilla Kong ellen sikere után új filmen dolgoznak és talán Adam Wingard is visszatér
  • PublishedApril 28, 2021

Azt hittük, hogy a Godzilla Kong ellen jelenti majd a Szörnyuniverzum befejezését, és ezzel az epikus résszel a Legendary lezárja a Titánok mítoszát, de lehet ez csak a kezdet volt. Nemrég megtudtuk, Adam Wingard rendező tárgyalásokat folytat a visszatérésről, és a hírek szerint több projekt is kidolgozás alatt van.

A Godzilla II. – A szörnyek királya pocsék eredménnyel zárt, nem győzte meg a kritikusokat és a rajongókat sem, a bevétel messze elmaradt a várttól, így felmerült, hogy a Legendary lehúzza a rolót. Az eset után nagyon elhúzták a következő rész bemutatóját is, sokan már a vészharangot kongatták, hogy valami nincs rendben a filmmel, ezért a nagy titkolózás. Majd március végén bemutatták a Godzilla Kong ellen című folytatást, ami kasszát robbantott, rekordot állított fel a pandémia alatt, amire egy éve nem volt példa. A film múlt hétvégén már átlépte a 400M dollár bevételt is a jegypénztáraknál, és még a várva-várt Zack Snyder: Az Igazság Ligájától is nézettebb volt az HBO Maxon.

A The Hollywood Reporter értesülése szerint a Legendary „egy vagy több részt” tervez a Szörnyuniverzumhoz, és Adam Wingard a siker után már tárgyal a visszatérésről. Godzilla és Kong harca után felmerül a kérdés, hogy miről fog szólni az új rész? A lap úgy tudja, hogy az egyik lehetséges filmcím, ami házon belül felmerült eddig a Son of Kong, vagyis Kong fia. A cím még nincs kőbe vésve, de úgy hangzik, hogy a jelenlegi tervek szerint a Koponya-sziget királyának fiát fogják majd bemutatni a folytatásban. A lap továbbá arra is kitér, hogy a direktor részt vett a Godzilla Kong ellen díszleteinek kidolgozásában, illetve a Belső Föld cselekményszálának kiépítésében is. Amennyiben Wingard igent mond, ő lehet az első olyan rendező 2014 óta, aki duplázik az univerzumban.

Az eredeti Son of Kong című filmet az RKO Pictures mutatta be még 1933-ban, ami az akkori King Kong közvetlen folytatása volt. A filmet kilenc hónappal az első rész után mutatták be, a történet pedig ott vette fel a fonalat, hogy Kong lerombolta New Yorkot. Bár a filmet közel sem tartják olyan klasszikusnak, mint az elődjét, így is szép számmal akadnak rajongók. Természetesen ez az új változat valószínűleg nem ugyanazt a történetet követi majd, és szinte biztos, hogy egy teljes újragondolás lesz, ami majd jól eladható lesz a Szörnyuniverzumban.

A rendező jelenleg a Thundercats animációs filmen dolgozik a Warner Bros. számára, valamint az Ál/Arc folytatásán dolgozik, egyszóval valószínűleg eltart egy darabig, mire folytatást kap a Szörnyuniverzum, már amennyiben ő fogja készíteni az első új filmet, s nem valaki más.

Godzilla Kong ellen
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.