Főoldal Filmek Erősen nyitott a Mortal Kombat a kasszáknál, ezzel maga mögé utasítva Godzillát és Kongot
Filmek

Erősen nyitott a Mortal Kombat a kasszáknál, ezzel maga mögé utasítva Godzillát és Kongot

Új bajnokot avattunk hétvégén a Box Office tabellán.

155
Mortal Kombat

A Mortal Kombat még április elején mutatkozott be néhány moziban külföldön, de csak múlt héten vált elérhetővé az HBO Max streamingszolgáltatón és köztük több moziban is. Bár a kritikusok többségét nem sikerült meggyőzni ezzel a sokkal véresebb feldolgozással, nincs ok a sírásra, mert nagyon jól hozta a számokat a Warner Bros. felnőtteknek szóló feldolgozása a világban.

A Mortal Kombat jó úton halad, hogy hibátlan győzelmet arasson a hazai jegypénztáraknál, miután a nyitóhétvége során 22,5 millió dolláros bevételre sikerült szert tennie. Ezzel az összeggel az R-besorolású reboot lett a Warner Bros. stúdió második legjövedelmezőbb alkotása a pandémia alatt bemutatottak között. Az első helyen a Godzilla Kong ellen című film áll, aminek összbevétele már a 400 millió dolláros határt is átlépte.

Az Egyesült Államokon kívül még 37 országban mutatták be a Mortal Kombatot a mozikban, innen összesen 6,3 millió dollár folyt be, ezzel pedig csaknem 50 millió dollárt sikerült összelapátolni a nemzetközi piacról. Fontos kiemelni azt is, hogy a film bizonyos országokban már április 12-ei óta a műsoron van, egyszóval a rajongók lelkesedése töretlen a film iránt.

Egy váratlan kihívóra is lelt a Simon McQuid által rendezett akciófilm, nem sokan fogadtak volna a Demon Slayer: Mugen Train című japán animére, hogy megszorongatja majd a Mortal Kombatot. Az alkotásra csaknem 20 millió dolláros összegben váltottak jegyet a rajongók, és ezzel a minden idők legerősebb nyitóhétvégét produkálta az észak-amerikai mozikban az idegen nyelvű filmként. Egy rendkívül népszerű japán manga- és tévés anime-sorozat alapján készült film egy emberevő démonokkal küzdő árva fiúról szól. Az ázsiai szigetországban több mint 361 millió dollárt forgalmaztak már belőle, ezzel pedig minden idők legnagyobb kasszasikere lett a szigetországban. A film nemzetközi bevétele már a 440 millió dollárt is elérte.

Az eddigi bevételek alapján minden esélye megvan a folytatásra, hiszen a $50M összegből készült film gyakorlatilag már megtérült, visszahozta a gyártási költséget, így a beharangozott folytatás, illetve trilógia nemcsak álom. Ugyanakkor nagyon vegyes fogadtatást kapott a kritikusoktól a film. Jelenleg a kritikákat összesítő oldalon (Rotten Tomatoes) a film mellett 56% szerepel, ami nem túl biztató. A másik oldalról nézve pedig a rajongók végre azt kapták, amit szerettek volna: véres, brutális kivégzéseket. Másik oldalról pedig némi visszhangot váltott ki, hogy a tényleges MK-bajnokság nem került megrendezésre.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mortal Kombat
Filmek

Négy klasszikus harcos csatlakozott a Mortal Kombat 2. karaktereihez

A Mortal Kombat 2. forgatása hivatalosan is kezdetét vette. Újabb karaktereket láthatunk...

Godzilla Kong ellen
Filmek

A Godzilla Kong ellen folytatásának szinopszisa alapján Godzilla és Kong újra egy csapatban harcol

Egészen részletes leírást kaptunk a Godzilla Kong ellen folytatásához.

Godzilla vs Kong
Filmek

A Godzilla Kong ellen folytatásának rövid leírása alapján csak az egyik titán tér vissza

Forog a Godzilla Kong ellen folytatása, amihez kaptunk egy rövid leírást.