Godzilla Kong ellen

Box Office-figyelő 2021/13. hét: Brutálisan nagyot ment a Godzilla Kong ellen a nyitóhétvégén

Van jövő a mozik előtt, ezt igazolja a Godzilla Kong ellen premierje.

A Godzilla II. – A szörnyek királya bemutatója után ki gondolta volna, hogy fényes jövő vár Szörnyuniverzumra. Hosszú hónapokig titkolták a folytatást a kíváncsi szemek elől, amiből sokan – köztük mi is – azt szűrtük le, hogy gond lehet. Majd a pandémia sem segített a filmen, hiszen többször is el kellett napolni a premiert, míg végül a mozikban és digitális formában is megjelent az HBO Max streamingszolgáltatón.

De a szörnyek harca szó szerint kasszát robbantott a moziknál. Rég írtunk már box office számokról, és nyitóhétvégéről, ám a Godzilla Kong ellen bebizonyította, hogy nem kell még temetni a mozikat, a streamingháború idején igenis van létjogosultsága a mozitermeknek. A filmet szerdán mutatták be egyszerre a mozikban és az HBO Maxon, és míg sokan otthon, biztonságban nézték még a filmet, addig mások jegyet váltottak rá, így a tengerentúlon a film 27,9 millió dollárral nyitott.

Ezt egy 11,6 millió dolláros péntek követett. A filmet már csaknem 3064 filmvásznon vetítik az Egyesült Államokban, miután a koronavírus-járvány után lazítottak a korlátozásokon, így a mozik újra kinyithattak. A Deadline számítása szerint az első 5 napban a film már a 42 millió dollárt is elérte. A márciusi nyitás óta ez a legjobb első 3 és 5 napos kezdés a jegypénztáraknál. Ha pedig a nemzetközi jegyeladásokat nézzük, akkor a film hétvégén már a 300M dollárt is elérte, és mindezt úgy, hogy Európában és a világ több földrészén a mozikat még nem nyitották meg a rajongók előtt. A film 285,4 millió dollárral zárt, amiben óriási szerepet játszott természetesen a kínai piac. A Godzilla Kong ellen 12 nap alatt érte el a 200 milliót, amire tavaly a Tenetnek 24 napra volt szüksége.

Az egészben a legőrültebb, hogy a film majdnem olyan erős kezdést vett, mint az előzmény 2019-ben, amikor a Godzilla II. – A szörnyek királya 47,8 millióval kezdett, azonban nemcsak bevételben, de kritikákban is messze elmaradt a várakozásoktól. Sokan már temetni kezdték a Szörnyuniverzumot, és félve gondoltak a folytatásra. Szerencsére azonban Adam Wingard rendező nem okozott csalódást, pontosan azt csinálta, amire a rajongók vágytak, egy vérbeli kaiju-filmet, amiben a Titánok egymás torkának esnek.

Godzilla Kong ellen
Total
1
Shares
Previous Article

Ebben a hónapban végre lesz valami nagyobb Microsoft esemény?

Next Article

Ezt már tényleg nehezen hisszük el az Xbox Game Pass kapcsán

Related Posts