Főoldal Filmek Box Office-figyelő 2021/13. hét: Brutálisan nagyot ment a Godzilla Kong ellen a nyitóhétvégén
Filmek

Box Office-figyelő 2021/13. hét: Brutálisan nagyot ment a Godzilla Kong ellen a nyitóhétvégén

Van jövő a mozik előtt, ezt igazolja a Godzilla Kong ellen premierje.

174
Godzilla Kong ellen

A Godzilla II. – A szörnyek királya bemutatója után ki gondolta volna, hogy fényes jövő vár Szörnyuniverzumra. Hosszú hónapokig titkolták a folytatást a kíváncsi szemek elől, amiből sokan – köztük mi is – azt szűrtük le, hogy gond lehet. Majd a pandémia sem segített a filmen, hiszen többször is el kellett napolni a premiert, míg végül a mozikban és digitális formában is megjelent az HBO Max streamingszolgáltatón.

De a szörnyek harca szó szerint kasszát robbantott a moziknál. Rég írtunk már box office számokról, és nyitóhétvégéről, ám a Godzilla Kong ellen bebizonyította, hogy nem kell még temetni a mozikat, a streamingháború idején igenis van létjogosultsága a mozitermeknek. A filmet szerdán mutatták be egyszerre a mozikban és az HBO Maxon, és míg sokan otthon, biztonságban nézték még a filmet, addig mások jegyet váltottak rá, így a tengerentúlon a film 27,9 millió dollárral nyitott.

Ezt egy 11,6 millió dolláros péntek követett. A filmet már csaknem 3064 filmvásznon vetítik az Egyesült Államokban, miután a koronavírus-járvány után lazítottak a korlátozásokon, így a mozik újra kinyithattak. A Deadline számítása szerint az első 5 napban a film már a 42 millió dollárt is elérte. A márciusi nyitás óta ez a legjobb első 3 és 5 napos kezdés a jegypénztáraknál. Ha pedig a nemzetközi jegyeladásokat nézzük, akkor a film hétvégén már a 300M dollárt is elérte, és mindezt úgy, hogy Európában és a világ több földrészén a mozikat még nem nyitották meg a rajongók előtt. A film 285,4 millió dollárral zárt, amiben óriási szerepet játszott természetesen a kínai piac. A Godzilla Kong ellen 12 nap alatt érte el a 200 milliót, amire tavaly a Tenetnek 24 napra volt szüksége.

Az egészben a legőrültebb, hogy a film majdnem olyan erős kezdést vett, mint az előzmény 2019-ben, amikor a Godzilla II. – A szörnyek királya 47,8 millióval kezdett, azonban nemcsak bevételben, de kritikákban is messze elmaradt a várakozásoktól. Sokan már temetni kezdték a Szörnyuniverzumot, és félve gondoltak a folytatásra. Szerencsére azonban Adam Wingard rendező nem okozott csalódást, pontosan azt csinálta, amire a rajongók vágytak, egy vérbeli kaiju-filmet, amiben a Titánok egymás torkának esnek.

Godzilla Kong ellen
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Minus One
Filmek

Box Office: Beyoncé koncertfilmje lenyomta Az éhezők viadalát és a Godzilla Minus One-t is

Több jegyet adtak el egy koncertfilmre, mint a nagysikerű Az éhezők viadal...

Napóleon
Filmek

Box Office: Az éhezők viadala előzményfilmje a Kívánság és a Napóleon előtt

A box office tábla élére állt, de ez még egy hosszú hadjárat...

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Filmek

Box Office: Gyengén kezdett Az éhezők viadala előzményfilmje, de mindenki a Marvelek hatalmas visszaeséséről beszél

Bemutatták Snow elnök felemelkedéséről szóló Az éhezők viadala előzményfilmjét a mozikban.