Főoldal Filmek A Fox állítólag fontolóra vette, hogy kidobják, és teljesen újraforgatják Az új mutánsokat
Filmek

A Fox állítólag fontolóra vette, hogy kidobják, és teljesen újraforgatják Az új mutánsokat

A Fox próbálta menteni Az új mutánsokat.

538
Új mutánsok

A 20th Century Fox valószínűleg teljesen újraforgatta volna a vitatott Az új mutánsokat, ha a Disney nem vásárolja fel a stúdiót, legalábbis erről szólnak a legfrissebb hírek. Josh Boone rendező következő filmjét, Az új mutánsokat több országban is bemutatták a héten. Hosszú út vezetett eddig, mivel a film bemutatóját többször is elhalasztották. A film késleltetéséről már többször is olvasni lehetett, hogy mi vezetett ahhoz, hogy el kellett halasztani a bemutatót és (a soha meg nem tartott) pótforgatásokhoz.

A Vulture nyomozásba kezdett. Cikkük alapján egészen alapos munkát végeztek. A lap Az új mutánsok problémáit göngyölítette fel. Írásában arra keresték a választ, hogy mi állhatott a probléma mögött, miért kellett éveket várni egy film bemutatójára. Josh Boone és a Fox között nézeteltérés alakult ki a forgatókönyv miatt, ami kisebb hitvitába ment át, miután a horrorelemek hiányában beharangozott filmet forgatott. A stúdió szabad kezet adott a rendezőnek, és ezzel visszafordíthatatlan károkat okozott. Egy időben a Fox már feladta, hogy moziban mutassák be a filmet.

A tanulmány szerint a stúdió több különböző ötletet is átbeszélt, hogyan lehetne helyrehozni a filmet, ami a tervezett újraforgatásokkal kezdődött. Állítólag ennek eredménye az lett volna, hogy teljes egészében újraveszik a filmet. Végül ezekre a pótforgatásokra soha nem került sor, hiszen a 20th Century Foxot megvásárolta a Disney, és a mikiegeres cég nem szeretett volna még több pénzt elkölteni a projektre. Így a film eredeti, rendezői vágásban került bemutatásra. Egy forrás itt megjegyzi, hogy a film az elejétől a végéig való újraforgatása nem feltétlenül tette volna tönkre pénzügyileg a projektet.

Kidobhattad volna a filmet, és elölről kezdhetted volna, mert ez még mindig a legolcsóbb X-Men-film lenne eddig.

A végső megítélésünkre még jövő hétig várnunk kell, ugyanis szemben több európai országgal, Magyarországon csak szeptember 3-án mutatják be a filmet. Bár elnézve a külföldi kritikusok és rajongók visszacsatolásait, nem túl jó esélyekkel indul a film. A kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldal szerint megromlott ez a zöldség, 24%-on áll perpillanat. De a rajongói összesítés sem jobb, bár az legalább 52%.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események