Főoldal Filmek A Fekete Párduc 2. producere elárulta, hogy a Namor, a Torpedó nevét többféleképpen is kiejthetjük
Filmek

A Fekete Párduc 2. producere elárulta, hogy a Namor, a Torpedó nevét többféleképpen is kiejthetjük

Attól függően, milyen nyelvet beszélünk, többféleképpen is ejthetjük Namor nevét.

423
Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

A Marvel Studios egyik legtitokzatosabb projektjéről van szó, már csak azért is, hogy ki lesz az új Fekete Párduc, de sokan már attól lázba jönnek, ha meghallják Namor, a Torpedó nevét. A karaktert Tenorch Huerta kelti életre, ő lesz Atlantisz királya. A mexikói színész több érdekességet is megosztott korábban, köztük megerősített egy teóriát, majd elárulta, hogy mikor megkapta a szerepet, még úszni sem tudott, és ezt egészen a forgatásig titkolta, mert különben a stúdió elvehette volna tőle a szerepet.

Jövő héten fogják bemutatni a várva várt a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című filmet a mozikban, ami az első beszámolók alapján egészen epikus lett. A film egyik producere a napokban már több érdekes dolgot is megosztott a folytatásról, például azt, hogy Doctor Doom valóban feltűnik-e a filmben, most pedig arról beszélt Nate Moore a Phase Zero lapnak, hogy a film főgonoszának nevét többféleképpen is kiejthetjük, és mindez a karakter örökségével függ össze.

Minden bizonnyal megvan az, ahogyan egy spanyol ajkú, vagy akár egy maja nyelven beszélő mondaná Nämort, szemben azzal, ahogyan egy angolul beszélő, vagy valaki, aki egy kicsit nyugatiasabban mondaná Nāmort.

Úgy gondoltuk, hogy ez érdekes lehet. Úgy értem, ez egy olyan valóság, amivel az emberek szembesülnek, és őszintén szólva ez sokkal hitelesebbnek tűnt, mintha mindenki helyesen ejtené ki.

Nate Moore

A Namor, a Torpedó november közepén debütál a Marvel Moziverzumban, a karaktert pedig a mexikói származású színész, Tenoch Huerta alakítja. A Marvel képregényeinek klasszikus karaktere azonban nem atlantiszi, ahogy a képregényekben olvashattuk, hanem Talocan – egy azték és maja kultúra által inspirált víz alatti város – uralkodója lesz. A színész származását tekintve ennek a változtatásnak sok értelme van, ahogy a nevének rossz kiejtésének is.

“Nämor nevet valaki más adta neki a filmben, tehát nem is így hívják a karaktert.” – árulta el Moore. Ezt fonetikusan Namornak kell kiejteni, miközben a többi szereplő helytelenül “Némornak” ejtette ki. De ha a saját füleddel akarod hallani, hogy hangzik ez a karakter szájából, akkor vessetek egy pillantást a film egyik klipjére, amiben a Torpedó bemutatkozik.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események