Főoldal Filmek Tenoch Huerta úgy kapta meg a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! Namor szerepét, hogy még úszni sem tudott
Filmek

Tenoch Huerta úgy kapta meg a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! Namor szerepét, hogy még úszni sem tudott

A tengerek királya nem tudott úszni, amikor megkapta a Fekete Párduc 2. szerepét.

363
Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

Tenoch Huerta idén ősszel csatlakozik a Marvel Moziverzumhoz a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című filmben, mégpedig Namor, Atlantisz királya szerepében. A színésszel készített interjúból kiderült, hogy egy apró akadályt is le kellett küzdenie a szerep kedvéért, ugyanis nem tudott úszni, amikor megkapta a szerepet, s ezt még a stúdió vezetőinek sem árulta el. Félt, ha megtudják, akkor elveszik tőle a szerepet.

https://youtu.be/18VnP44pEwQ

Egy tenger alatti királyság királyaként nem olyan ördögtől való dolog, hogy a karakter rendkívül jól mozog a vízben, és nem mellékesen még úszni is tud. Ez azonban nem volt igaz Tenoch Huertára, amikor megkapta a Marvel-szerepet. A színész elárulta, hogy a meghallgatáson szédítően nagyot hazudott, majd miután megkapta a szerepet, meg kellett tanulnia úszni.

Huerta egy friss interjúban elárulta, hogy miután megkapta a szerepet, el kellett magyaráznia a Marvelnek, hogy valójában nem tud úszni, majd nyolc hónapot töltött azzal, hogy úszóleckéket vegyen, hogy felkészüljön Namor, a Torpedó szerepére a Fekete Párduc folytatásában, hiszen a film főellensége a Marvel Moziverzumban a tengerek királya.

A spanyol nyelvű Life and Style-nak adott interjújában Tenoch Huerta “nagy titkáról” mesélt, hogyan hárította a legnagyobb akadályt, hogy megkapja a szerepet. Huerta bevallotta, hogy gondosan megfogalmazta a válaszát, amikor a meghallgatáson megkérdezték tőle, hogy tud-e úszni: “Azt válaszoltam, hogy soha nem fulladtam bele a vízbe, és visszamentem a menedzsereimhez”. Ez végül segített Huerta-nak abban, hogy megkapja Namor szerepét, de nyilvánvalóan később problémákhoz vezetett.

Persze akkor nem mondtam semmit, mert nem kaptam volna meg a szerepet. El kellett magyaráznunk nekik az ügyvédemen keresztül az Egyesült Államokban, hogy mi, mexikóiak ilyenek vagyunk. Soha nem mondunk nemet.

Tenoch Huerta

A színész azt is elárulta, hogy a Marvel milyen erőfeszítéseket tett, a rajongóknak bemutassák Atlantisz tengeralatti csodás világát, valamint milyen szoros volt az együttműködés, hogy életre keltsék ezt a főgonoszt a filmvásznon.

A filmben van egy mezoamerikai inspiráció, ami egy különböző szakmai területekről érkező emberekből álló csapat kutatásán alapul. Ők munkatársnak tekintettek rám, és mindig nagyon nyitottak voltak az észrevételeimre és a karakter javítását célzó javaslataimra.

Elmondhatom, hogy a megjegyzéseim és javaslataim 90 százalékát meghallgatták, ráadásul a kezdetektől fogva világossá tettem számukra, hogy mik a meggyőződéseim és a küzdelmeim a vásznon kívül.

Tenoch Huerta

A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! Atlantisza azték és dél-amerikai fennmaradt hatásaira támaszkodik, miközben a víz alatti civilizációt úgy mutatja majd be, hogy jobban felismerhető legyen a közönség számára. Huerta elmondása alapján nemcsak egy egyszerű szerepről volt szó, a forgatás idején teljesen beleszeretett karakterébe, jobban tudott azonosulni Namorral.

A filmhez kiadott szinopszis szerint a Marvel Studios új filmjében, a FEKETE PÁRDUC 2.-ben Ramonda királynő, Shuri, M’Baku, Okoye és a Dora Milaje azért küzdenek, hogy megvédjék országukat a világhatalmak beavatkozásától T’Challa király halálát követően. A vakandaiak számára új fejezet nyílik a történelemben, hőseik pedig Nakia és Everett Ross segítségével új ösvényt jelölnek ki a királyság számára, amiben szerepet játszik Namor is, a titkos vízalatti nép vezetője.

A filmet rendezte és írta Ryan Coogler, de Joe Robert Cole is besegített az írásba. A film főszereplői között Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Winston Duke, Florence Kasumba, Dominique Thorne, Michaela Coel, Tenoch Huerta, Martin Freeman és Angela Bassett.

A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! 2022. november 11-én kerül a mozikba.

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események