Főoldal Filmek A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! első reakciói alapján a folytatás “katartikus”, “epikus” és “gyönyörű tisztelgés” Chadwick Boseman előtt
Filmek

A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! első reakciói alapján a folytatás “katartikus”, “epikus” és “gyönyörű tisztelgés” Chadwick Boseman előtt

A Bosszúállók: Végjáték óta ez lehet a Marvel Studios legjobb filmje?

383
Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

A király meghalt. Éljen soká a király. Minden idők egyik legjobban várt Marvel-filmje, a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! világpremierjét tartották Hollywoodban, ami azt jelenti, hogy végre képet kaphatunk arról, hogyan sikerült a Marvel Moziverzum legújabb része. A blockbuster a 2018-as Fekete Párduc folytatása, és előzetes becslések szerint megdöntheti az eredeti film 1,3 milliárd dolláros bevételi rekordját a kasszáknál. A film egyben tisztelgés a 2020-ban vastagbélrákban elhunyt Chadwick Boseman előtt is.

A történet Vakanda királyságába vezet vissza, miután a király, T’Challa (Boseman) tragikus halált hal. A vezető nélkül maradt lakosságnak össze kell fognia, hogy tisztelegjenek az elhunyt király emléke előtt és megvédjék Vakandát. A filmben visszatér Lupita Nyong’o mint Nakia, Letitia Wright mint Shuri, Angela Bassett mint Ramonda királynő, Danai Gurira mint Okoye, Winston Duke mint M’Baku és Martin Freeman mint Everett K. Ross, valamint az újonnan érkezett Dominique Thorne mint Riri Williams/Vasszív és Tenoch Huerta mint Namor tengeralatti szupergonosz.

A Marvel Studios módszereihez hűen a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! történetét sokáig titokban tartották, és még a trailer sem árult el sokat arról, hogy mit tartogat a sztori. Ez persze csak fokozta a várakozást, és a plusz nyomás miatt, hogy az MCU gyenge negyedik fázisát lezárja, a blockbuster nagy elvárásoknak kell megfelelnie a mozikban. A kritikusok első reakciói alapján azonban úgy tűnik, hogy Ryan Coogler rendező és Joe Robert Cole forgatókönyvíró fantasztikus munkát végzett, nemcsak Boseman emléke előtt tisztelegve, hanem emelve a franchise tétjét.

Sokat már nem kell várnunk a bemutatóra, ugyanis november 10-én már itthon játsszák a filmet a mozikban, de addig is nézzük, hogy vélekednek a külföldi kritikusok róla.

Tudom, hogy nem hiszitek el, amikor az emberek egy világpremierről jönnek és azt mondják, hogy egy film fantasztikus….de a #BlackPantherWakandaForever egy fantasztikus folytatás és egy nagyszerű film. Tudtam, hogy érzelmes lesz, és az is volt. Készüljetek fel arra, hogy könnyezni fogtok. Nagyszerű munka #RyanCoogler

A másik ok, amiért annyira lenyűgözött a #BlackPantherWakandaForever, hogy #RyanCooglernek lehetetlen feladat volt, hogy megpróbáljon folytatást készíteni #ChadwickBoseman nélkül, és hogy tiszteletteljesnek érezzük, de a franchise-t is megtartsuk, és ő mindent kihozott belőle. Hatalmas siker lesz a @MarvelStudios számára.

BlackPanther Wakanda Forever kiváló. Egy mérhetetlenül erőteljes történet a továbblépésről – időnként megrázó, de egyben gyönyörűen katartikus és bátorító. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a film mennyire kiérdemelte ezt a címet.

A #WakandaForever kiemelkedő. Olyan érettséggel és komolysággal kezeli a veszteséget, a gyászt és a bosszút, amilyet az MCU-ban ritkán látunk. A Fekete Párduc továbbra is a koronaékszerük. Letitia Wright, Angela Bassett és Tenoch Huerta az egyik legjobb színészi alakítást nyújtják, amit idén láttam.

A #WakandaForever egy gyönyörű tisztelgés volt Chadwick előtt és az elvesztésének súlya előtt. A film gyönyörűen érinti a gyászt és azt, hogy mit tehet ez az emberrel. Az akció is nagyon jó és nagyon brutális. Időre van szükségem, hogy ezt feldolgozzam. #blackpanther

Ryan Coogler #BlackPantherWakandaForever című filmje mindenekelőtt katartikus. Egy érzelmes film a veszteségről, az örökségről és a gyógyulásról. A történet intim, de hatalmas, globális hatalmi harcokkal és palota intrikákkal. Tenoch Huerta Namorja HATALMAS, jobb, mint reméltem. Annyi mindent kell megvitatni.

A #WakandaForever nagyobb terjedelmében és nagyobb léptékű, mint a #BlackPanther, de a története egyben a Marvel egyik legbensőségesebb és legőszintébb története is. Egyértelműen képregényfilm, de a szuperhősködés és a látványosság helyett a gyász és a gyászfolyamat áll a középpontban.

A #BlackPantherWakandaForever egy gyönyörű tisztelgés Chadwick Boseman előtt. Vizuálisan lenyűgöző, Angela Bassett pedig minden jelenetnek, amiben szerepel, parancsoló. Rihanna “Lift Me Up” című dala sokaknak megtetszik majd. Egy másik nagyszerű stáblista utáni jelenet, amitől valóban leesik majd az állunk. Az Oscarról nem tudok.

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Aliens vs. Avengers
Másvilág

A Marvel összeereszti a Bosszúállókat a Xenomorphokkal a képregényekben

Már nagyon várták a rajongók, hogy a Bosszúállók és a Xenomorph összecsapjon.

Pókember: Idegenben
Filmek

Kitűzték a Pókember 4. forgatásának időpontját, de ki lesz a rendezője?

Ki lesz Jon Watts utódja a Pókember 4. rendezői székében?