Wide Screen
Image default
BRÉKING Filmek

A Disney eltolta az Avatar folytatások és az új Star Wars epizódok bemutatóit

Még jövőre sem ülhetünk be az Avatar második részére.

Néhány perccel korábban a Disney megerősítette, hogy eltolta az Avatar és a Star Wars franchise-okból korábban bejelentett filmek bemutatóit. A Disney néhány évvel ezelőtt összesen nyolc olyan projektet jelentett be, amit 2021-től kezdve az ünnepi, karácsonyi időszakban szerettek volna bemutatni a mozikban. Sajnos azonban a koronavírus-járvány teljesen átírta a naptárat, az idei évről szinte teljesen lemondhatunk, hiszen több produkció forgatását le kellett állítani, a legnagyobb filmek bemutatóit pedig határozatlan időre, vagy egy évvel eltolták.

Most a Disney is picit átrendezte az ütemtervét. Az első érintett James Cameron nagysikerű Avatar folytatásai. Bár Cameron korábban nagyon bízott benne, hogy tudják tartani az ütemtervet, és a járvány nem befolyásolja a bemutatókat, azonban még Pandorát is elérte a koronavírus-járvány. Az Avatar második része, amit 2021. december 17-ei helyett csak 2022. december 16-án mutatnak be. Az Avatar 3. 2024. december 22. helyett 2023. december 20-án kerül bemutatásra. Az Avatar 4. 2026. december 18-ai helyett 2025. december 18-án, míg a franchise ötödik részét csak 2028. december 22-én láthatjuk, amit eredetileg 2027. december 17-én szerettek volna műsorra tűzni.

Ezenkívül komoly változás történt a messzi-messzi galaxisban is, hiszen a következő Star Wars-filmre nem kettő, hanem három évet kell majd várnunk. A Disney korábban 2022, 2024 és 2026 években szerette volna bemutatni az új részeket – egy új trilógiát? -, a COVID-19-nek köszönhetően most azonban a cím nélküli részeket pontosan egy évvel későbbre halasztotta. 2023. december 16-án, 2025. december 20-án és 2027. december 18-án válthatunk jegyet a távoli galaxisba. Ezzel viszont egyre biztosabbá válik, hogy a következő filmet Taika Waititi fogja rendezni, aki éppen minap erősítette meg, hogy már az új Star Wars-film szkriptjén dolgozik.

Még több a témában...

Snoke eredetileg egy női karakter lett volna a Star Wars: Az ébredő Erőben

Kévés Bence Mihály

Egy casting felhívás leleplezte volna, hogy a kis Luke és Leia is szerepelni fog az Obi-Wan Kenobi Disney+ sorozatban?

Kévés Bence Mihály

KÖNYVAJÁNLÓ: Star Wars: Az Ellenállás újjászületése

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat