x
Filmek

A Darth Vader képregény szerint a történet egyik kulcsszereplője mégsem halt meg

Bármennyire is lehetetlennek tűnik, de az új Darth Vader képregény szerint az egyik halottnak hitt szereplő életben van.

A Darth Vader képregény szerint a történet egyik kulcsszereplője mégsem halt meg
  • Publishedfebruár 11, 2020

Bármennyire is lehetetlennek tűnik, de az új Darth Vader képregény szerint az egyik halottnak hitt szereplő életben van.

Ami a Star Wars-filmet illeti, a Skywalker korával a legendás Skywalker sorozat a végéhez ért, a folytatásban új helyszíneket, karaktereket mutatnak be a filmvásznon, ez azonban nem jelenti azt, hogy a Marvel-képregényekben ne olvashatnánk új és váratlan lépésekről. Greg Pak és Raffaele Lenco egy új Darth Vader képregényt mutatott be, ami egy felfoghatatlan lépésre szánta el magát, hiszen visszahoztak egy fontos szereplőt Vader múltjából.

A képregény A Birodalom visszavág eseményei után játszódik, és azt mutatja, ahogy Darth Vader egy személyes küldetésre indul, hogy leszámoljon azokkal, akik Luke Skywalkert bújtatták. Vader elsőként azokat bünteti meg, akik felelősek fia elrejtéséért, és akik gyengévé tették, szóval visszatér a szülőbolygójára, a Tatuinra. A bolygóra való látogatás fájdalmas emlékeket idéz fel, kezdve anyja, Shmi Skywalker elvesztésével. Különösképpen akkor, amikor rátalál Owen és Beru Lars sírköveire, ám Z-67 jelzésű droid elárulja, hogy a testeket nem temették el.

Vader üres kézzel távozik, és egyenesen Coruscant felé veszi útját, ahol nyomokat keres Padme Amidala szenátor elhagyatott és lezárt otthonában. Mivel Luke anyjáról van szó, Vader bizonyítékokat keres, hogy Padme segített Luke elrejtésében. Padme rezidenciáján a Sötét nagyúr droidja egy transzmitterre lesz figyelmes a falon, ami jelet közvetít egy Vandaxa nevezetű planétára.

Darth Vader

Vader a Vendaxa-on a jeladót egészen egy bázisig követi, amit éppen vadállatok ostromolnak. A fenevadak közül az egyikük éppen megöl egy gungant, ám Vader fénykardjával végez mindegyikkel. Miután minden betolakodóval leszámolt a bázison, Vader megfordul és sokkolva pillantja meg Padme Amidalát, aki láthatóan él és virul a történtek után.

Ez egészen váratlan és lehetetlen fordulat, hiszen Padmét láttuk meghalni a Sith-ek bosszújában, miután életet adott két gyerekének, ám életereje elhagyta, s meghalt, ugyanakkor halálát mindig is homály fedte. Elképzelhetetlennek tűnik, de lehet, hogy nem is halt meg, vagy esetleg ebben is az Uralkodó keze van, akit láttunk visszatérni a Skywalker korában. Esetleg a klónozás már itt is fontos szerepet játszott.

Darth Vader
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.