Doctor Doom

A 2005-ös Fantasztikus Négyes tervein Doctor Doom igazi horrortestet kapott, amit akkor még Nicolas Cage játszott volna

Néhány koncepció a Fantasztikus Négyesről.

Mikor még a 20th Century Fox kezében voltak a Fantasztikus Négyes jogai, a stúdió kétszer is nekifutott a szériának. Az első adaptációra még a 2000-es évek közepén került sor. 2005-ben bemutatott filmben rögtön a legendás ellenfelet kapták meg a főhősök. A most bemutatott koncepciós terveken Doctor Doom karakterét még Nicolas Cage nevével is összefüggésbe hozták, ám a szerepet végül Julian McMahon kapta.

Bár a film csalódást okozott a rajongók körében, még így is kellő bevételre tett szert belőle a Fox, hogy két évvel később elkészítsék a folytatást. Doctor Doom mindkét részben fontos szerepet játszott, ami nem véletlen, hiszen a Marvel egyik kiemelkedő gonosztevőjéről van szó. Ugyan a szerepet McMahon kapta, azonban Ryan Unicomb koncepciós tervező elárulta, hogy a korai ötletek még arról szóltak, hogy Nicolas Cage kapja a szerepet, s erről kész tervek is születtek.

Mielőtt Julian McMahon átvette volna a szerepet, Nicolas Cage volt jelölve Doctor Doom szerepére a 2005-ös Fantasztikus Négyes-filmben. A produkciós csapat úgy döntött, hogy megkörnyékezik a színészt, miután egy koncepciós művész néhány tervet Marilyn Manson énekeséről mintázott. Akkoriban a projekt lényegesen sötétebb volt, és Doom kinézete is határozattan a PG-13-as és az R-besorolás között mozgott.

Ezeken a korai terveken az is látható, hogy a karakter teljesen új külsőt kapott. A megszokott páncéllal ellentétben Doctor Doom egy horrortestben kapott volna szerepet, ami valószínűleg még passzolt is volna a filmhez, ám Tim Story rendező elvetette ezeket, s klasszikus külsőben láttuk a gazembert. Nagy hibájára, mert bár hűek szerettek volna maradni a képregényekhez, Doctor Doom hatalmas csalódást okozott a rajongóknak.

2017-ben még egy önálló filmet is bejelentettek, de sokáig nem történt előrelépés, pedig a forgatókönyv is elkészült, most a Marvel Studioson a sor, hogy a karaktert megérdemlő formájában mutassák be a rajongóknak. Doctor Doom mellett hamarosan a Fantasztikus Négyes tagjai is csatlakoznak a Marvel Moziverzumhoz.

Doctor Doom
Total
5
Shares
Previous Article
Chaos Walking

Kiszivárgott a Chaos Walking előzetese, Tom Holland és Daisy Ridley sokat halasztott sci-fije

Next Article

A Ghost of Tsushima 60 fps-sel szalad majd PS5-ön

Related Posts