Főoldal Sorozatok Véletlen vagy szándékos félrevezetés, hogy ezzel a munkacímmel készül az HBO Max gyártású The Batman spinoff-sorozata?
Sorozatok

Véletlen vagy szándékos félrevezetés, hogy ezzel a munkacímmel készül az HBO Max gyártású The Batman spinoff-sorozata?

Hivatalos címet még mindig nem közöltek a sorozatról.

388
The Batman

A Warner Bros. még 2020 tavaszán jelentette be egy cím nélküli spinoff sorozatot Gotham City igazi hőseiről az HBO Max streamingszolgáltatóra. A sorozat azokat rendőröket mutatja be, akik nap mint nap életüket kockáztatják a bűnnel teli város utcáin. Matt Reeves rendezőtől megtudtuk akkor, hogy a sorozat a Gotham City rendőrkapitányságon dolgozó rendőrökre és a korrupcióra fókuszál, illetve, hogy a Year One képregény alapján készül a show.

Akkor nem derült ki, hogy Batman szerepelni fog-e a sorozatban, de leszögezte Reeves, hogy a sorozat főszereplője egy zsaru lesz, aki harcol a korrupció ellen a kapitányságon – megint nem biztos, hogy Gordon rendőrfőnökről beszélt-e. Nem valószínű, hogy Pattinson feltűnik majd benne, inkább csak utalásokat kapunk majd a Sötét lovagra. Gyakorlatilag ez minden, amit tudni lehet erről a bizonyos sorozatról, hogy Matt Reeves által megálmodott The Batman című film univerzumában játszódik. Korábban arról beszéltek, hogy a projekt munkacíme a Gotham Central, ami egyben utalás Ed Brubaker és Greg Rucka azonos című, nagysikerű képregénysorozatára is. Sok minden változott az elmúlt egy évben, lelépett a showrunner, és úgy tűnik, hogy a munkacímet is megváltoztatták.

A The Illuminderdi értesülése szerint a sorozat jelenlegi az Arkham címszó alatt fut. Fontos megemlíteni, hogy sok esetben a munkacíme köszönőviszonyban sem áll a cselekménnyel és a végleges címmel. Már csak azért is különös a mostani munkacím, hiszen ennél kezén foghatóbb utalást nem is kaphattunk volna a legendás intézményre, ahol fogva tartják a DC félelmetes bűnözőit. Nehéz megmondani, hogy az Arkham Asylum kiemelt szerepet kap-e a sorozatban, vagy elterelés az egész, de arra tökéletes lehetőséget biztosít a sorozat, hogy Batman néhány kevésbé ismert gonosztevőjét megismerjük a cellákból, s akár később a filmvásznon is szerephez jusson.

A sorozat még nem kapott premierdátumot, valamikor 2022 végén vagy 2023-ban jöhet csak a sorozat. A tervek szerint idén mutatták volna be a várva várt The Batman-filmet, de a COVID miatt csak 2022. március 4-én kerül mozikba a film. Tegnap eldőlt, hogy a Warner Bros. jövőre szakít a hibrid-modellel, azaz hogy egyszerre mutassák be a mozikban és online az új filmjeit.

The Batman mozis debütálása jelenleg 2022. március 4-ére várható.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

HBO Max
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat májusban az HBO Max

Májustól ezeket a filmeket és sorozatokat is nézhetjük az HBO Max-on.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Max
Filmek

Részletes tudnivalók a hamarosan induló Max streaming szolgáltatásról

Egy hónap múlva Magyarországon is elindul a Max - az HBO Max...