Főoldal Filmek A lezárások ellenére az Egyesült Királyságban folytatódik a The Batman forgatása
Filmek

A lezárások ellenére az Egyesült Királyságban folytatódik a The Batman forgatása

Aggodalomra semmi ok, folytatódik a The Batman forgatása.

440
The Batman
Forrás: Warner Bros.

Miután a COVID-19 miatt többször is meg kellett szakítani a The Batman forgatását az Egyesült Államokban, Boris Johnson brit miniszterelnök által hozott legújabb korlátozások nem befolyásolják a munkát. A termelést először tavasszal kellett felfüggeszteni, majd nyár közepén Robent Pattinson pozitív vírustesztje miatt, igaz ez nem az egész munka sorsát pecsételte meg, mindössze a főszereplő jeleneteit tették félre.

Több forgatási képet is láttunk az elmúlt néhány hétben. A liverpooli forgatáson a pihenő után a főszereplőt alakító Pattinson is megjelent, de a Zoë Kravitz karaktere mellett a felismerhetetlenségig elmaszkírozott Colin Farrell Pingvinjét is kiszúrták. Majd pár napot Chicagóban is forgattak, itt Pingvin és Batman pattant motorra. Most pedig a legújabb hírek szerint ismét az Egyesült Királyság területén forgatnak, s mindezt úgy, hogy kijárási korlátozást vezettek be a szigetország területén. Boris Johnson által bejelentett korlátozások november 5. és december 2. között lépnek érvénybe.

Ezúttal azonban a szigorítás nem befolyásolja a munkát, nem kell leállítani a forgatást, az előírások betartása mellett folytatódhat a munka. Többeknek nem volt teljesen egyértelmű, hogy kire/kikre vonatkozik pontosan a rendelet, ezért Oliver Dowden parlamenti képviselő közösségi oldalán próbálta meg tisztázni.

A változtatásokat úgy kell értelmezni, hogy az embereknek otthonról kellene dolgozni, ahol ez lehetséges. Ahol ez nem kivitelezhető, a munkahelyre történő utazás engedélyezett – például ide tartozik a zárt kapuk mögött játszott élsportok, a film és tévés produkciók, valamint a telekommunikáció dolgozói.

Aggodalomra tehát semmi ok, nem állnak le a forgatással, továbbra is keményen dolgoznak az új Batman-filmen. Bár a film bemutatóját a Warner Bros. fél évvel eltolta, egy újabb halasztás akár még erre is hatással lehet. Jelentések szerint a forgatást valamikor jövő év elején fejezik be, szóval bőven akad még mit filmre venni.

A filmet eredetileg jövő nyáron mutatták volna be, ám a COVID miatt előbb őszre, majd 2022. március 4-ére csúsztatta a Warner Bros.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.