Főoldal Filmek Három másik gonosztevőre is kaptunk utalást a The Batman legújabb forgatási fotóin
Filmek

Három másik gonosztevőre is kaptunk utalást a The Batman legújabb forgatási fotóin

Egy galériára elengedő gonosztevő.

441
The Batman
Forrás: Warner Bros.

A legújabb bizonyítékok alapján Matt Reeves nem viccelt, mikor egy galériára elegendő gonosztevőről beszélt két éve. A The Batman eddigi gonosztevői sorát Rébusz és Pingvin is erősítő, bár utóbbi itt még nem Pingvinként, hanem OZ-ként lesz bemutatva – legalábbis a rendező erről beszélt a DC FanDome alatt. A legújabb képek szerint azonban lesznek még más gonosztevők ebben a nagy a történetben.

A liverpooli forgatások után a tengerentúlon folytatódik a munka. Tegnap már megosztottunk veletek néhány felvételt a chicagói munkáról. Batman legnagyobb kihívója Rébusz lesz, de ez még nem zárja be az ajtót más gonoszok előtt. A legújabb képek nem sokkal azután jelentek meg, hogy Superman és Wonder Woman is megjelent a forgatáson, ami megerősítette azt a tényt, hogy bár a The Batman egy zárt univerzumban játszódik, ettől függetlenül még a nagy DC Moziverzum része. A rendező Mr. Freeze, Madárijesztő és Anarky későbbi feltűnését is megalapozza a trilógia első felvonásában.

Jake Hamilton osztotta meg az első képet Twitteren. Flash logóját emelte ki elsőként a képen, ugyanakkor rejtett utalásokat is felfedezhetünk a fotón. A Batman: The Animated Series rajongóinak ismerős lehet a GothCorp vállalat, ahol Victor Fries, azaz Mr. Freeze is dolgozott. Mikor a halálos beteg felesége, Nora állapota drasztikusra fordult, hibernálta őt, hogy legyen ideje kifejleszteni az ellenszert. Azonban a cég kegyetlen vezetője, Ferris Boyle saját céljaira akarta felhasználni a doktor zsenialitását, és megzsarolta felesége hibernációjának megszakításával. Fries és Boyle testőrei között tűzpárbaj alakult ki, majd a doktor a fagypont alatti vegyszerek közé zuhant, amitől szervezete mutálódott, és azóta csakis jéghideg közegben tud életben maradni. Megépítette védőruháját, ami folyamatosan hűti testét, és létrehozta saját bűnbandáját.

A képen egy másik gonosztevőre is kaptunk utalást. A ’Stab’ szóban kiemelték, bekarikázták az A betűt. A rajongóknak nem kell magyarázni, hogy a szimbólum Anarky néven ismert karakterre utal, akit gyakran gonoszként ábrázolnak, s akárcsak Rébuszhoz, ő is önkéntes módon próbál igazságot szolgáltatni Gotham Cityben.

A második képen egy Fear City (Félelem Városa) feliratú posztert látunk, közepén egy maszkos alakkal. A ’félelem’ szó nem idegen, mikor a denevéremberről van szó, és talán nem nehéz kitalálni, hogy melyik másik gonosztevőről van szó. Ez közvetlen utalás lehet Madárijesztőre.

Nehéz megjósolni, hogy milyen szerepet kapnak a történetben ezek az új gonosztevők, de mi inkább arra tudunk gondolni, hogy mindhárom gonosztevőre csak utalást kapunk ebben a filmben, csak később kapnak majd szerepet a történetben. A filmet eredetileg jövő nyáron mutatták volna be, ám a COVID miatt előbb őszre, majd 2022. március 4-ére csúsztatta a Warner Bros.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.