Főoldal Filmek A Sony Pictures nem fogja bemutatni a nagy filmeket, amíg a COVID-19 pandémia el nem múlik
Filmek

A Sony Pictures nem fogja bemutatni a nagy filmeket, amíg a COVID-19 pandémia el nem múlik

A COVID-19 alatt a Sony Pictures nem mutat be új filmet.

456
Sony Pictures

Az év elején a Sony Pictures volt az első stúdió, ami a koronavírus-járvány miatt eltolta a 007 Nincs idő meghalni bemutatóját őszre. Majd James Bond után sorra lemondta a nyárra meghirdetett alkotásait, köztük a Morbius, az élővámpír, a Szellemirtók – Az örökség és a Venom: Let There Be Carnage premierjét is egy biztosabb időpontra, 2021-re csúsztatta. És a legújabb nyilatkozat szerint, tartják magukat az eredeti megállapodáshoz, amíg nem vészeltük át a járványt, blockbustert nem fognak bemutatni a moziban.

Ha úgy tetszik, akkor a Tenet amolyan első fecske volt, amivel a Warner Bros. próbálta visszacsalogatni a nézőket a mozikba. Bár sokkal jobbra sikerült a film nyitóhétvégéje, mint arra számítani lehetett, a bevételek messze elmaradnak attól, amiben a stúdió bízott. Christopher Nolan legújabb alkotása közel lehetett volna az egymilliárd dollárhoz, de ilyen körülmények között örülhet a stúdió, ha a forgatásra és a marketingre fordított összeg megtérül. Tony Vinciquerra a Sony Pictures Entertainment elnöke ezt szeretné elkerülni. Vinciquerra megerősítette, hogy csak akkor mutatnak be nagy filmet, ha már elmúlt a veszély.

Nem fogjuk elkövetni azt a hibát, hogy egy nagyon, nagyon költséges 200 millió dolláros filmet bemutatunk, hacsak nem vagyunk biztosak abban, hogy a filmszínházak megnyitottak és jelentős kapacitással üzemelnek.

Hozzáfűzte, hogy tisztában van a Tenet futásával, nyomon követik a film alakulást, és látták, hogy miután bemutatták Észak-Amerikában a filmet, a nézők kis híján megrohanták a mozikat. De ez még önmagában nem elég.

Meglátod, hogy a filmek megjelenésében nagyon sok furcsa dolog fog történni az elkövetkező hat hónapban, ahogy ütemezik őket, ahogy forgalomba hozzák, de azt hiszem, ha egyszer visszatérünk a normál kerékvágásba, sokkal okosabbak leszünk, és megtaláljuk a módját annak, hogy némileg eltérően és remélhetőleg jobban csináljuk a dolgokat.

Mindenképpen aggasztó lehet azok számára a hír, akik már tűkön ülve várták a Marvel-filmeket, mert ameddig nincs oltóanyag, addig kár is arról beszélni, mikor válthatunk jegyet bármelyik Sony Pictures alkotásra. Jól mutatja azt is, hogy a Sony eltökélt a mozik iránt, nem gondolnak arra, hogy bármelyik filmjüket VOD formában mutassák be, őket a mozi élteti.

Pókember: Idegenben
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Sony Pictures
Filmek

CinemaCon: Sony Pictures nélkül kezdődött az idei rendezvény

Érdeklődés hiányában elmaradt a Sony Pictures előadása a CinemaConon.

Madame Web
Filmek

Nem valószínű, hogy Dakota Johnson újra eljátszaná Madame Web karakterét

Nem meglepően a színésznő tetszését sem nyerte el a film végső változata.