Főoldal Sorozatok A Csernobil rendezője szállítja a The Last of Us HBO sorozat pilot epizódját
SorozatokBREAKING

A Csernobil rendezője szállítja a The Last of Us HBO sorozat pilot epizódját

Jobb rendezőt nem is találhattak volna a The Last of Us pilotjához.

483
The Last of Us

A nagysikerű Csernobi-sorozatot is jegyző Johan Renck kapott felkérést, hogy készítse el a The Last of Us videojáték alapján bejelentett HBO sorozatának első, úgynevezett pilot részét. Renck és Craig Mazin író tavaly óriási sikert aratott, amikor megfilmesítették az 1986-ban bekövetkezett szörnyű tragédiát, a csernobili atomkatasztrófát az HBO csatornán. A sorozat mind az öt részét Renck forgatta, aki még a legjobb rendező díját is elnyerte a Primetime Emmy-díjon.

A Discussing Film készített interjút a Csernobil-sorozat rendezőjével, hogy a jövőben szeretne-e a ismét együtt dolgozni Craig Mazin készítővel, mire a rendező elszólta magát, hogy vezető producer mellett ő fogja majd filmezni a pilot epizódot is.

Vezető producer vagyok, és ragaszkodtam is hozzá. Ez egy folyamatban lévő tévésorozat, szóval ez valami olyan, amiben nem veszik sok hasznomat, de részese vagyok a sorozatnak, és legalább a pilot részt én fogom forgatni. Azután majd meglátjuk, hogy hogyan tovább.

Jonah Renck

A The Last of Us-sorozat forgatókönyvén Mazin dolgozik, aki emellett produceri feladatokat is ellát. A sorozathoz csatlakozott még a Naughty Dog videójáték-fejlesztő cég kreatív igazgatója és írója, Neil Druckman is. A két sorozat atmoszférája nem sokban különbözik egymástól, hiszen mindkét történet valamilyen katasztrófa után játszódik, ami drasztikusan megváltoztatta a világot. Renck korábban még The Walking Dead epizódot is forgatott, ebből adódóan pedig sokan úgy vélik, hogy jobb kezekbe nem is kerülhetett volna a PlayStation exkluzív játéka, ami a zombi és a katasztrófa zsánerét keresztezi.

A sorozat még megjelenést és főszereplőt sem kapott, minden a pilot részen múlik majd, ez alapján a stúdió eldönti, hogy igényt tart-e a sorozatra, vagy lefújják a munkát. Bár Kaitlyn Dever már bejelentkezett a szerepre, hogy nagyon szívesen játszaná majd Ellie szerepét. Dever egyébként a múltban többször is dolgozott már együtt a Naughty Dog csapatával, szóval Druckman nem ismeretlen számára.

The Last of Us: Part II
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Havas Jon
Sorozatok

Kit Harington megerősítette, hogy polcra került Havas Jon saját sorozata

Egyhamar nem lesz semmi a spinoff-sorozatból Hava Jonnal a főszerepben.

Naughty Dog
PlayStation

Min dolgozik a Naughty Dog?

Vajon új The Last of Us, Uncharted vagy valami teljesen új készülhet?