Főoldal Filmek Matt Reeves elárulta, hogy mennyit sikerült már felvenni a The Batmanből
Filmek

Matt Reeves elárulta, hogy mennyit sikerült már felvenni a The Batmanből

Sokáig úgy tűnt, hogy nem állítják le a The Batman forgatását, de még a Sötét lovag sem bírt a járvánnyal.

494
The Batman
Forrás: Warner Bros.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem állítják le a The Batman forgatását, de még a Sötét lovag sem bírt a járvánnyal.

Több héten keresztül filmezték Angliában a The Batmant, amikor kitört a járvány a szigetországban, és le kellett állítani a forgatást néhány hétre, és jelen állás szerint akár hónapokra is szüneteltethetik a munkát. Ezzel kapcsolatban már aggasztó hírek is megjelentek, hogy esetleg nem lesznek kész időben, s el kell halasztani a 2021. június 25-ei bemutatót, ám sem a rendező, sem a stúdió nem reagált a hírre még. A kérdés tehát most az, hogy mennyit sikerült felvenni a filmből?

A Deadline szólaltatta meg a rendezőt, aki válaszul elárulta, hogy nagyjából a film 1/4-ét sikerült filmre venni, mielőtt a koronavírus-járvány miatt leállították volna a munkát. Bár nem tudnak forgatni most, de próbálják hasznosan tölteni az időt, és a felvett anyagokat átnézni, és tovább csinálni a film hangvételét:

Ez most nem a hivatalos szerkesztési fázis. Valójában a film negyedét sikerült felvenni, és a napokat azzal töltöttem, hogy visszanéztem, és hogy mi következik.

Matt Reeves

Reeves elmondta még, hogy mivel olyan összetett és hatalmas filmről beszélünk, mint a The Batman, a rendezőknek soha sem marad elég idejük felkészülni a munkára, úgyhogy most itt az idő rendbe hozni a dolgokat, előretervezni, hogy mi következik majd, ha ismét munkába állhatnak.

Azt mondanám, hogy valódi változásokat kell csinálni ’látva a film hangvételét” ezekkel a jelenetekkel, amelyek kapcsolódnak majd azokhoz, amiket még nem forgattunk le, és azokkal, amik majd kapcsolódnak a történet többi részéhez. Ez olyan érzés, mint mikor kapsz egy lehetőséget, hogy feltárjuk azt a váratlan tónust, amit felfedeztünk. Ez időt ad nekem arra is, hogy gondoljak a nagyobb jelenetekre, amelyek még felmerülnek majd, és hogyan akarom majd megvalósítani azokat.

Matt Reeves

A film hangvételének megváltoztatása még nem jelenti azt, hogy új forgatókönyvet kap a film, vagy komolyabb változtatásra szorulna. Reeves állítása szerint csaknem két évet dolgozott rajta, a noir hangvételi történeten, ami egy igazi detektívfilm lesz, ahogy eddig még nem láttuk Batmant.  

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.