Főoldal Filmek Martin Scorsese: „Igen, azt mondtam, hogy a Marvel-filmek nem valódi filmek. Most pedig engedjétek meg, hogy elmagyarázzam, mire is gondoltam.”
Filmek

Martin Scorsese: „Igen, azt mondtam, hogy a Marvel-filmek nem valódi filmek. Most pedig engedjétek meg, hogy elmagyarázzam, mire is gondoltam.”

Martin Scorsese terjedelmes írásban árnyalta korábbi véleményét, amit a Marvel-filmekről fogalmazott meg.

577

Martin Scorsese terjedelmes írásban árnyalta korábbi véleményét, amit a Marvel-filmekről fogalmazott meg.

Martin Scorsese rendező az elmúlt hetekben leginkább azzal igyekezett népszerűsíteni új filmjét, hogy többször is belerúgott a Marvelbe, mert szerinte a művészfilmek kiszorulnak a mozikból, s inkább a streamingszolgáltatón találnak otthonra. Scorsese korábban vidámparkokhoz hasonlította a Marvel-filmeket, de reméli, hogy a fiatalok nem ebben látják a jövőt, s nem halnak ki a művészfilmek.

A New York Times lapnak adott interjút a világhírű rendező, és végre nem nekünk kell összeollóznunk a mondatokat, hogy mit gondol a szuperhősfilmekről.

Pályája kezdetére az alábbi módon emlékezett vissza korunk egyik legnagyobb rendezője, aki az elmúlt években olyan kiváló alkotásokkal ajándékozta meg a rajongókat, mint a Némaság vagy A Wall Street farkasa.

A mi generációnk számára a film egyfajta esztétikai, érzelmi, és szellemi kinyilatkoztatás. A középpontban a karakterek állnak, az emberi jellem minden gyarlóságával és hibájával. Minden alkalommal valami váratlant, valami drámait akartunk megjeleníteni a képernyőn.

De a rendezőzseni hosszasan kifejtette gondolatát arról is, hogy mi baja van a Marvel alkotásaival, véleményét pedig egy érdekes párhuzammal támasztotta alá:

A Marvel- filmek Scorsese szerint azonban csupán egy jól meghatározható fókuszcsoport igényeinek kielégítésére születnek, témáik rendszerint ugyanazok.

Sajnos azonban a Marvel jelét sem mutatja, hogy a következő években visszavennének a tempóból, sőt, Alan Horn megerősítette, hogy a következő években az eddig három helyett négy filmet is bemutatnak majd, magyarul egyik szuperhőst váltja a másik a mozik kasszái előtt.

Az Ír bemutatója november 21-én lesz a Netflixen, de még előtt a hazai mozikban jegyet válthatunk Scorsese új alkotására is.

Szerző

Fiatal korom ellenére régóta a mozgókép nagy szerelmese vagyok, de itt leginkább a sorozatok képzik rajongásom tárgyát.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...