Martin Scorsese

Martin Scorsese nem tartja sokra a Marvel-filmeket, szerinte azok nem moziba valók

A nagysikerű Martin Scorsese rendező szerint a Marvel-filmeknek nincs keresni valójuk a mozikban, egy kaptafára épülnek.

A nagysikerű Martin Scorsese rendező szerint a Marvel-filmeknek nincs keresni valójuk a mozikban, egy kaptafára épülnek.

Martin Scorsese éppen legújabb filmje, a Netflix streamingszolgáltatóval közösen forgatott a The Irishman reklámozásával volt elfoglalva, amiről rendkívül elismerősen nyilatkoztak a külföldi kritikusok. Úgy tűnik, hogy Scorsese a Némaság – és félig a Joker-film – után újabb remekművet tett le az asztalra, ám az interjú során erősen beszólt a Marvelnek.

Miközben a Marvel-filmek évről-évre uralják a mozik bevételeit, a Bosszúállók: Végjátéknak még a valaha volt legtöbb bruttó bevételt termelt alkotás címe is összejött, és ezek mellett még a kritikusok is szeretik a Marvel Studios alkotásait, addig Scorsese nem váltana jegyet egyik filmjükre sem. Nem vitás, hogy az elmúlt hét évben a Marvel Studios átvette az irányítást a mozikban, ám nem mindenki gondolja azt, hogy a Marvel szuperhőseinek helyük van a mozikban. Ezen az állásponton van Scorsese is, aki próbálta megnézni őket, de nem árulta el, hogy meddig jutott.

Nem láttam őket. Tudjátok, én megpróbáltam. De nincs keresnivalójuk a mozikban. Őszintén szólva, a legközelebbi gondolatom az, hogy akármennyire is jól megcsinálták őket, olyan színészekkel, akik az adott körülményekhez képest a legjobbat hozták ki, én vidámparkhoz tudnám hasonlítani a filmeket. Ez nem az a mozi, amiben az emberek megpróbálják érzelmi és szellemi tapasztalataikat átadni egy másik emberi lénynek.

Bármennyire is fájó lehet a 76 éves rendező kijelentése sok rajongó számára, csak őszintén elmondta véleményét, s mindezt úgy, hogy nem dobálózott, igazság szerint egy rossz szóval nem illette a Marvel Moziverzumot, csakhogy nem moziba való alkotásokról beszélünk. Kevin Feige is kifejezte már gondolatát minderről, elmondta, hogy az alkotásaival nem Oscar-díjat szeretnének nyerni, már azzal megelégednek, ha a közönség azzal díjazza őket, hogy jegyet váltanak rájuk.

A The Irishman november végén érkezik a Netflixre, benne olyan világsztárokkal, mint Robert De Niro, Joe Pesci, Al Pacino és Harvey Keitelm, azaz a gengszterfilmek nagyágyúi egyszerre kapnak szerepet egy közös filmben.

The Irishman

Total
13
Shares
Previous Article

PC-re is érkezik a Red Dead Redemption 2

Next Article
Bob Iger

Bob Iger, a Disney elnök-vezérigazgatója nyilatkozott, hogy Tom Holland milyen szerepet játszott a Sony/Marvel új megállapodásánál

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!