Martin Scorsese

Martin Scorsese ezúttal a fiatalok sorsáért aggódik, és ezért is a Marvel-filmeket hibáztatja

Martin Scorsese már megint beleállt a Marvel-filmekbe, a rendezőóriás egyszerűen nem képes elengedni a témát.

Martin Scorsese már megint beleállt a Marvel-filmekbe, a rendezőóriás egyszerűen nem képes elengedni a témát.

Újabb olaj a tűzre, Martin Scorsese megint negatívan nyilatkozott a Marvel-filmekről. A rendező korábban vidámparki hullámvasúthoz hasonlította a Marvel alkotásait, bár kétségtelenül lenyűgöző képi világgal bírnak az alkotások, és a színészek a lehető legtöbbet hozzák ki szerepükből, ezeknek a filmeknek akkor sincs keresnivalójuk a mozikban. Felháborodása részben annak tudható be, hogy új filmjére, a The Irishmanre egy nagy mozihálózat sem volt kíváncsi, inkább a Netflix streamingszolgáltató vette meg – de Magyarországon a mozikban is leadják majd.

Scorsese rendező attól tart, hogy a Marvel-filmek átveszik a mozik felett az irányítást, és a művészfilmek, a nagy mondanivalóval bíró alkotások nem kapnak helyet. Ez pedig hatással lehet a társadalomra is, hiszen ez gátolná a fiatalokat abban, hogy más alkotásokra is beüljenek. A The Hollywood Reporternek fejtette ki gondolatát a témával kapcsolatban.

A kulcs az, hogy remélem a mozik továbbra is támogatni fogják az ilyen narratív mozifilmeket. De most úgy tűnik, hogy a mozik elsősorban a szórakoztató parkokat, a vidámparkokat és a képregényfilmeket támogatják, más szóval kisajátítják maguknak a mozitermeket. Rendben van, lehetnek ilyen filmek is, csak azt nem kellene engedni, hogy a fiatalok azt higgyék, erről szól a mozi.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”list” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”date”]

Csakúgy mint független szereplők, James Gunn és Natalie Portman is a Marvel védelmére kelt, ami egyfelől érthető, hiszen mindketten Marvel Studios alkalmazottak, mi mást is mondhatnának. Nem úgy mint Jennifer Aniston, aki szintén élesen bírálta azokat. Lehet vitázni, hogy hol rontották el Hollywoodban, mert kétségtelen, hogy napjainkban nagyobb igény van a szuperhősfilmekre és a nagy blockbusterekre, míg a komolyabb témájú filmekre.

Martin Scorsese

Total
6
Shares
Previous Article
Clint Barton Fekete Özvegy

Scarlett Johansson megerősítette Fekete Özvegy sorsát a Bosszúállók: Végjáték után

Next Article

JÁTÉKTESZT: MediEvil

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!