Főoldal Játékok 2023 egyik legrosszabb játéka lett a Skull Island: Rise of Kong
Játékok

2023 egyik legrosszabb játéka lett a Skull Island: Rise of Kong

Az internetet elárasztották a játékosok posztjai és negatív értékelései

424
Skull Island: Rise of Kong

Október 17-én jelent meg a King Kongról szóló új videójáték, a Skull Island: Rise of Kong. A játék fejlesztője egy chilei stúdió, az IguanaBee, akik korábban a 2020-as G.I. Joe: Operation Blackout és a Headsnatchers c. játékokért feleltek. A kiadó GameMill Entertainment nemrég együttműködést kötött a DeVito Artworksszel, akik a King Kong és Skull Island franchise-t irányítják. Így született meg a Skull Island: Rise of Kong, amely úgy tűnik az idei év egyik legrosszabb játéka lehet.

A GameMill úgy reklámozta a szoftvert, mint egy „izgalmas, külső nézetes akció-kalandjáték, melyben Kong bőrébe bújhatsz egy olyan utazáson vehetsz részt, melyben Kong megbosszulja szülei halálát, miközben azért harcolsz, hogy elfoglalhasd jogos helyedet a Koponya-sziget királyaként.” Tipikus King Kong történet, nem is érdemes tőle sokat várni, azonban a játék grafikailag, technikailag valami hihetetlen módon alulmúlta az elvárásokat. A közösségi médiában már futótűzként terjednek a rajongók és játékosok posztjai, amelyben sorra osztanak meg képi és videóanyagot a játékból.

A posztok és a videók alapján a Skull Island: Rise of the Kong konkrétan úgy néz ki, mintha három konzolgenerációval korábban, azaz kb. 20 évvel ezelőtt készült volna. A problémát súlyosbítja, hogy a Skull Island: Rise of Kong 18 év óta az első új King Kong-játék. A Ubisoft még 2005-ben adta ki Peter Jackson King Kong filmjének játékadaptációját, a King Kong: The Official Game of the Movie című játékot. Ez a játék még PC-re, PlayStation 2-re, Xboxra és GameCube-ra jelent meg annak idején és konkrétan sokkal jobban néz ki, mint az új Skull Island: Rise of Kong. A 2005-ös játék mára kultstátuszba emelkedett és annak idején forradalmi volt a túlélős, belső nézetes játékok terén.

Az új Kong játék pedig a létező összes platformra megjelent, tehát elérhető PC-n, PS4, PS5, Xbox One , Sbox Series X/S és Nintendo Switchre is. A Steamen már rengeteg negatív visszajelzést, kritikát kapott és nagyon bezuhant az értékelése is. A szoftverért 39 eurót kérnek, de már most 20%-kal leakciózták látva a rossz visszajelzéseket. Idén a The Lord of the Rings: Gollum játék volt még, amely ennyire rossz állapotban jelent meg. A King Kong rajongók ennél jobbat érdemelnének, tekintve, hogy a moziban a Godzilla vs. Kong széria fut és 2024-ben várható a folytatás Godzilla x Kong: The New Empire címen.

Skull Island: Rise of Kong
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Anguirus
Filmek

Egy titokzatos ötödik titánt is látunk a Godzilla II – A szörnyek királyában?

Lehet, hogy a Godzilla II – A szörnyek királya második előzetesében egy...

Kong: Koponya-sziget
BREAKINGKritikák/tesztek

KRITIKA: Kong: Koponya-sziget

A Kong: Koponya-sziget előzeteseiben már annyiszor hallottuk, hogy Kong a király, de...