Főoldal Filmek A két Titán találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén
Filmek

A két Titán találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén

Godzilla és Kong találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén.

588
Godzilla x Kong: The New Empire

A Godzilla x Kong: The New Empire a Legendary Szörnyuniverzum régóta várt folytatása. A film néhány hónapja már kapott egy rövid teaser előzetest, amiben feltűnt a film főellensége is, azonban a két ikonikus Titánt eddig nem mutatták. A napokban viszont befutott a film első posztere, és végre láthatjuk Godzilla és Kong találkozását.

Godzilla és Kong még visszatér

A rajongók közel két éve várnak a Godzilla Kong ellen folytatására. Legutóbb egymás ellen harcoltak, legalábbis egy ideig, amíg nem derült fény az Apex gonosz tervére, hogy min sáfárkodtak a laborban. A film végén Godzilla és Kong közös erővel legyőzték a Mechagodzillát és visszaállt a régi rend. A folytatásban már nem egymás ellen, hanem egymás oldalán harcolnak valami szörnyűséggel szemben.

Az előző film hatalmas siker volt, 470,1 millió dollárt hozott világszerte a jegypénztárakban, és mindezt úgy, hogy a filmet egyszerre mutatták be a mozikban és online, az HBO Maxen. A folytatás még több epikus csatát ígér, bár a Godzilla x Kong: The New Empire cselekményét egyelőre titok övezi. Az év elején a Legendary Pictures kiadott szinopszisában a következő szerepel:“ez a legújabb rész egy teljesen új filmes kalandot ígér a Godzilla Kong ellen leszámolása után, amiben a mindenható Kong és a félelmetes Godzilla egy kolosszális, felfedezetlen fenyegetés ellen száll szembe, amely a világunkban rejtőzik, és a létezésüket – és a miénket is – próbára teszi. Az epikus új film még mélyebbre ás a titánok történetébe, eredetükbe, a Koponya-sziget és azon túl rejtelmeibe, miközben feltárja azt a mitikus csatát, amely segített összekovácsolni ezeket a rendkívüli lényeket, és örökre az emberiséghez kötötte őket”.

Godzilla x Kong: A New Empire című filmben visszatér Adam Wingard rendező, aki korábban a franchise legutóbbi részét irányította. Az előző részből szintén látható lesz Rebecca Hall, mint Dr. Ilene Andrews, továbbá Brian Tyree Henry, aki Bernie Hayes-t alakítja újfent, és Kaylee Hottle, mint Jia. A franchise új szereplői közé tartozik Dan Stevens, Fala Chen és Rachel House, a filmben betöltött szerepüket egyelőre nem árulták el.

A 2014-ben Godzilla megjelenésével indult MonsterVerse az egyik legsikeresebb filmes univerzum az MCU-n kívül, számos egymáshoz kapcsolódó filmmel, mint a Kong: Koponya-sziget és a Godzilla II – A szörnyek királya. A Godzilla Kong ellen 2021-es bemutatója változást jelentett a világjárvány idején, mivel az egyik olyan nagy blockbuster film volt, amely visszatért a mozivászonra. A Godzilla x Kong: The New Empire megjelenése mellett készül egy sorozat Monarch: A szörnyek hagyatéka címmel, amit az Apple TV+ fog bemutatni.

Godzilla x Kong: The New Empire 2024. április 11-én kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

Megtalálták Adam Wingard utódját a Godzilla x Kong folytatására

Ígéretes rendezőt kapott a Godzilla x Kong következő fejezete.

Godzilla x Kong: The New Empire
Filmek

A Marvel egyik írója dolgozik a Godzilla x Kong folytatásán

Készül a Godzilla x Kong folytatása, miután rekordokat döntött az új film.