Főoldal Filmek 2018 ötven legjobb filmje
FilmekBREAKING

2018 ötven legjobb filmje

2018-ban sok órát töltöttünk a moziterem, de ideje búcsút vennünk tőle, így most összeválogattuk „szerintünk” 2018 ötven legjobb film listáját.

1.2k
2018 legjobb filmjei

2018-ban sok órát töltöttünk a mozitermekben, de ideje búcsút vennünk az évtől, így most összeválogattuk „szerintünk” 2018 legjobb filmjeit.

Ahogy már megszokhattátok, így év végén mindig elmondjuk, hogy a szerkesztőségünkben melyek voltak a 2018-as év legjobb filmjei, amiket vagy bemutattak a hazai mozikban vagy valamilyen más kiadásban megjelentek. Legyen szó DVD-, esetleg Blu-Ray lemezes kiadásról, vagy digitális kiadásról, esetleg olyan streamingszolgáltatáson váltak elérhetővé, mint a Netflix vagy az HBO platform.

Van köztük vígjáték, könnyed film, igazi akció, klasszikus mozifilm, amit nagy vásznon érdemes csak nézni, szórakoztató film, thriller, vicces és persze romantikus film is. De nézzük őket most sorban!

A legjobb filmek listája 2018-ban

50. Venom

Venom (film, 2018)

Ki gondolta volna, hogy a Sony Pictures a sokszori Pókember próbálkozások után ismét próbára teszi magát egy Pókember franchise karakter bemutatásával, ám ezúttal nem a barátságos és közkedvelt hálószövőt látjuk a képernyőn, hanem a főhős egyik legnagyobb nemezisét, Venomot. A Venom spin-off kasszát robbantott, imádták a rajongók, a kritikusok és mi már kevésbé.

49. Éjszakai játékok

Venom

Néhány házaspár hetente egyszer találkozik. A cél ártatlan mulatság: játszanak és élvezik. Ám az egyik este nem a tervek szerint zajlik. A játék komolyra fordul, valami nagy baj történik, ők azonban nem hagyják magukat, hiszen azért érkeztek. Hogy jól érezzék magukat, ráadásul a rejtvényfejtésben is sok tapasztalatuk van: elhatározzák, hogy maguk oldják meg a titokzatos bűntényt.

48. Egy kis szívesség

Egy kis szívesség (film, 2018)

Stephanie (Anna Kendrick), az egyedülálló vlogger anyuka nyugodt, kisvárosi élete egy csapásra megváltozik, mikor megismerkedik a gyönyörű és titokzatos Emilyvel (Blake Lively). Egy nap Stephanie-t felhívja újdonsült barátnője és egy kis szívességre kéri, ami váratlan események sorozatát indítja el.  Emily rejtélyes módon eltűnik és az aggódó Stephanie videós blogja nézőihez, valamint Emily jóképű férjéhez, Seanhoz (Henry Golding) fordul segítségért. Az eltűnt nő utáni nyomozás során sötét titkok kerülnek a felszínre, ami meghökkentő fordulatot hoz mindenki életébe.

Kritika: Egy kis szívesség.

47. Meg - Az ős cápa

Meg - Az ős cápa

Még mi sem gondoltuk, hogy jó lehet az Őscápa folytatása, persze ez mit sem foglalkoztatta a stúdiót és a rajongókat, hiszen ha ott van Jason Statham neve a film mellett, akkor jó előre borítékolható a siker; a húzónevek már csak ilyenek Hollywoodban. De közben hatalmas meglepetés ért minket, hiszen a Meg – Az őscápa az év egyik meglepetése lett, amihez a siker után be is rendelték a folytatást.

46. A bosszú

Bosszú

Három jómódú családfő a vadászatot választotta a hétköznapi stressz levezetésére. Éves találkozójukra érkeznek a sivatagba, de szokásuktól eltérően egyikük szívdöglesztő fiatal szeretőjével érkezik. A lány hamarosan nem csak a férfiak vágyálmainak középpontjába kerül, hanem a célkeresztjükbe is.

45. Maugli

Maugli 2018

Egy árva, elhagyott kisfiú magára marad a dzsungelben, és csodálatos módon túléli. Mert az erdő állatai összefognak, és úgy döntenek, felnevelik a kisfiút. Még akkor is, ha van köztük olyan, aki mindenáron a kis kétlábú életére tör. Andy Serkis filmje teljesen új szemszögből mutatja be a klasszikus történetet.

44. Átejtve

Átejtve (2018)

Leonardo, az önelégült, gazdag playboy, Mexikó legtehetősebb családjának sarja felveszi a gyermekeit egyedül nevelő Kate-et, a munkásosztály gyöngyét luxusjachtjának takarítására. Röviddel azután, hogy igazságtalanul kirúgja a nőt és még a fizetségét is megtagadja, Leonardo átesik a hajókorláton a heves partizás közepette, majd Oregon partjainál tér magához – emlékezetkieséssel. Kate felbukkan a kórházban, és hogy elégtételt vegyen, elhiteti Leonardóval, hogy ő a férje, s így a férfi – életében először – dolgozni kényszerül. Kezdetben szánalmasan alkalmatlannak bizonyul bármire, ám idővel felveszi a munka ritmusát, és “családja” elismerését is kivívja. Valódi, milliárdos rokonai azonban bármikor rábukkanhatnak és emlékezete is akármikor visszatérhet…

43. Overlord

Overlord (film, 2018)

A film két amerikai katona történetét mutatja be, akik az ellenséges vonalak mögött ragadtak a második világháború végén, az invázió napján.

42. A védelmező 2

A védelmező 2 (film, 2018)

Robert McCall (Denzel Washington) azt hitte, visszavonulhat a harctól, de rá kell jönnie, hogy számára most kezdődnek az igazán veszélyes évek. Legyőzhetetlen, kemény és keserű: de ha azt látja, hogy az erősebbek a gyengébb ellen fordulnak, akkor közbelép, és nem érdekli a túlerő. Sosem alszik. Éjszaka egy nagyváros sötét utcáit járja, és figyel. És ha bajt szimatol valahol, már indul is…

Kritika: A védelmező 2

41. Telivérek

Telivérek (2018)

Két tini lány Connecticutban feleleveníti régi barátságukat, miután évekkel korábban külön utakra sodródtak. A lányok arra döbbennek rá, hogy egyikük sem az, akinek látszik, és egy gyilkosság mindkettőjük problémáit megoldaná…

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...