KRITIKA: Egy kis szívesség

Kellemes, könnyed krimi-thriller elemekkel átszőtt vígjáték, mely tökéletes dallasozáshoz.

Kellemes, könnyed krimi-thriller elemekkel átszőtt vígjáték, mely tökéletes dallasozáshoz.

A történet szerint Stephanie (Anna Kendrick) özvegy fiatal anyaként összebarátkozik a sikeres, gyönyörű Emilyvel (Blake Lively lubickol a szerepben), aki egyszer egy mindennapi szívességet kér, majd nyomtalanul eltűnik. Stephanie pedig megpróbálja kideríteni mi történhetett, de közben mindenkiről kiderülnek sötét titkok…

Bár egy thrillernek tűnik első blikkre, ne tévesszen meg senkit: ez egy vígjáték. A kémet, az új Szellemirtókat és a Koszorúslányokat is jegyző Paul Feig rendezte, és az alap sztorihoz képest rengeteg helyen eltolta egy könnyedebb irányba a hangulatot. Rengeteg fordulat és csavar van a történetben, de annyira túlcsavart, hogy ezekre is egy idő után a poénként tekint az ember. A poénok elég jó százaléka ül, nem fog az ember hasa megfájdulni a nevetéstől, de azért kellemesen lehet mosolyogni végig. Nagyon durva háttért kap minden szereplő, a főszereplő sem akkora szent, mint ahogy első látásra gondolnánk. Igazán megnézném ezt a filmet, mondjuk komoly hangvételben, néhol azért azt éreztem, hogy két ló közt földre ült a mozi.

Anna Kendrick hozza a tőle megszokott cuki figurát, de ezt természetesen remekül, teljesen hiteles fiatal anyaként és vloggerként is. Blake Livelyről ejtettem már szót, rajta látszik mennyire élvezte a szerepét, és hogy ilyen karaktert alakíthat (SPOILER: aki genya és nincs egyedül), a férfi főszereplő Henry Golding viszont eltűnik, nincs meg benne a karizma, és így nem túl hihető a még ez a lapos szerepe sem. Mellékszereplők közül Andrew Rannelst és Rupert Friendet kell kiemelni, előbbi egy felvágott nyelvű kertvárosi apukát az utóbbi pedig egy divattervező karikatúrát alakít, mindkettőnek csak apró, de annál emlékezetesebb momentumai vannak.

A megvalósításon látszik, hogy nem kerülhetett sokba, a végig pörgős cselekményhez gyenge megvalósítást társul, sokszor azt érzi az ember, hogy ez egy tv sorozat (de biztosan nem egy HBO minőségű) viszonylag drága pilot epizódja, de ebben sem egységes a film. A zenei világa jól passzol a filmhez, bár nagyon kereskedelmi rádió érzés keringi körbe.

VÉGSZÓ

Mindent egybevetve ez tökéletes randi film, könnyed kikapcsolódás, még szeptember közepén is nyári hangulatot kölcsönöz. Azért, ha jobban elindulnak az egyik, vagy a másik irányba, véleményem szerint mindkét esetben jobb film kerekedett volna ki, de így sem lehet panaszkodni. A fordulatok láttán biztos sok ember a fejét fogja majd, de érdemes rájuk, mint a thriller műfaj paródiájaként tekinteni. Későbbi, otthoni megtekintés esetén erősen ajánlott a dallasozás, ebben az esetben száraz Martini fogyasztása, minden alkalommal amikor a képernyőn is. Remek este lesz!

Total
1
Shares
Previous Article

Felkerült megosztóra az X-Men: Sötét Főnix első trailere

Next Article
Ben Affleck Batman

A Warner Bros. imádja Matt Reeves The Batman forgatókönyvét

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!