Mátrix Feltámadások

Yahya Abdul-Mateen II próbált választ adni, miben lesz más az ő Morpheus karaktere a Mátrix Feltámadások című filmben

Ha eddig kétségeid lettek volna afelől, hogy ő lesz Morpheus a filmben, akkor itt a megerősítés.

A trilógia szereplői közül többen is visszatérnek az új filmben, de talán a legnagyobb meglepetést az okozta, amikor Laurence Fishburne nem kapott meghívót. Neo és Trinity mellett sokáig nem voltunk biztosak Morpheus visszatérésében, de ez az előzetes és a most készített interjú tiszta vizet öntött a pohárba. Yahya Abdul-Mateen II lesz Morpheus az új Mátrix Feltámadásában című filmben.

Az Emmy-díjas sztárnak (Watchmen) már volt része több nagyobb szerepet is behúzni különféle alkotásokban, többek között az Aquaman, a Mi című filmekben, valamint az idén bemutatott, újragondolt Kampókéz-filmben. De Laurence Fishburne bőrébe bújni talán az eddigi legnagyobb szerepe lesz. Fishburne egy 2020-as interjúban azt állította, hogy egyelőre “nem hívták vissza” a folytatáshoz, de ettől függetlenül sok sikert kívánt a stábnak. A hír óta a rajongók azon tűnődnek, hogy mit várhatnak az új Morpheustól, akit Abdul-Mateen II úgy jellemez, mint “a karakter egy másik iterációját”.

Magával a karakterrel 2003-as a Mátrix – Forradalmak c. részben találkoztunk legutóbb, majd ezt követően Morpheus szerepelt egy Mátrix-videojátékban. Itt meghalt a karakter, miközben Neo maradványait próbálta visszaszerezni. A franchise számára nem idegen, hogy menet közben lecserélnek egy szereplőt, hiszen amikor Gloria Foster (az eredeti Orákulum) a második és a harmadik film között elhunyt, Mary Alice vette át a szerepét a Mátrix – Forradalmakban. A filmben ezt úgy indokolták, hogy erre azért volt lehetőség, mert előző testét egy aljas program elpusztította.

Valami hasonló sorsra lehet számítani Morpheusnál is? Nem teljesen. Az Entertainment Weeklyvel folytatott beszélgetése során a karakteréről beszélt Abdul-Mateen II, bár egyértelmű választ nem kaptunk a kérdésre, hogy miért kellett lecserélni Fishburnet a filmre, de idővel választ kapunk majd erre a kérdésünkre is, úgy gondoljuk.

Amit a nézők meg fognak érteni, az az, hogy a Mátrixnak sok szabálya van. A kor, a megjelenés, a dolgok, amiket mi valósnak azonosítunk, manipulálhatók abban a világban. A Mátrix az, ahol bármi lehetséges.Yahya Abdul-Mateen II

Amit viszont biztosan tudunk, hogy egy sor új arcot ismerünk meg, miközben rég látott kedvenceink is visszatérnek a legújabb filmben. Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss mellett Jada Pinkett Smith is visszatér, hogy újra eljátssza Niobe karakterét, és a Mátrix-univerzumhoz csatlakozik Jonathan Groff (Mindhunter), Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), Priyanka Chopra (We Can Be Heroes) és Jessica Henwick (Love and Monsters).

Mátrix Feltámadások című filmet 2021. december 22-én fogják bemutatni egyszerre a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón.

Total
3
Shares
Previous Article
World War Hulk

A Marvel Studios bőszen dolgozik a World War Hulk képregény filmes adaptációján?

Next Article
A Hangya és a Darázs

Joss Whedon azt szerette volna, ha a Darázs már az első Bosszúállók-filmben szerepel, de nem Evangeline Lilly alakításában

Related Posts