x
Filmek

Világsztár szólaltatja meg Optimus Fővezért a Transformers: Fenevadak kora című új filmben

Megvan, hogy ki lesz Optimus Fővezér hangja a filmben.

Világsztár szólaltatja meg Optimus Fővezért a Transformers: Fenevadak kora című új filmben
  • Publishedjúnius 28, 2021

Alig kapott megerősítést múlt héten, hogy a Transformers franchise következő részét Fenevadak kora alcímen fogják bemutatni a mozikban, itt a következő izgalmas bejelentés. Kiderült, hogy a Hellboy című filmek sztárja fogja majd hangját adni az Autobotok fővezérének Steven Caple Jr. rendező Beast Wars-feldolgozásában.

Ma megerősítették, hogy Ron Perlman kölcsönzi hangját Optimus Fővezérnek a Transformers 7. részében. Tulajdonképpen a színésznek már van némi tapasztalata a szereppel kapcsolatban, miután a Transformers: Power of the Primes című animációs rajzfilmben a Maximálok hős vezérét játszotta. A Beast Wars: Transformers műsorban eredetileg azonban Garry Chalk volt az, aki megszólaltatta a Fővezért.

A hivatalos szinopszis szerint a Transformers filmszéria visszatér 14 évvel ezelőtt megszokott akcióhoz és látványvilághoz, amivel az eredeti Transformers-film magával ragadta a mozilátogatókat világszerte. A Rise of the Beasts egy ’90-es évekbeli világjáró kalandra kalauzolja a nézőket, s a Maximalokat, Predaconokat és a Terrorconokat mutatja be az Autobotok és az Álcák között dúló harcban a Földön. A film alapjául szolgáló televíziós sorozat 1996-ban debütált és 1999-ben mutatták be az utolsó részt. A Beast Wars: Transformers a jövőben játszódik, az 1980-as The Transformers eseményei után. A sorozat az Autobotok és az Álcák leszármazottjait, a Maximalokat és a Predaconokat mutatja be, olyan transformereket fog a középpontba állítani, akik nem járművekké, hanem állatokká változnak. A legismertebb vadak Airazor, aki sólyommá, Rhinox orrszarvúvá, a Maximalek vezetője pedig gorillává képes átalakulni.

Múlt héten a sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a film New Yorkban és Peruban fog játszódni, illetve az Autobotok vezetője Optimus Fővezér G1-es alakját veszi fel, ahogy a ’90-es években megismerték őt a rajongók, amikor a Földre érkezett, szóval a film az Autobotok vezetőjének eredettörténetét meséli majd el. Azt is megtudtuk, hogy a film 1994-ben játszódik, ez gyakorlatilag az ŰrDongó folytatását jelenti. Egy Scourge nevezetű főgonosszal harcolnak majd az alakváltó robotok, de a sok új transformer mellett igazi klasszikusok, Mirage és Arcee is szerepelni fog a filmben.

Még áprilisban kapott megerősítést, hogy a Hamilton és az In the Heights sztárja, Anthony Ramos kapta a főszerepet, mellékszerepben pedig Dominique Fishback kap lehetőséget. A rendezésért a Creed II. részt is jegyző Steven Caple Jr. felel, a forgatókönyvön pedig Joby Harold (A holtak serege) dolgozik.

Transformers: Fenevadak kora a tervek szerint 2022. június 24-én kerül bemutatásra a mozikban.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.