Wide Screen
Image default
Filmek

Végre elárulták, hogy mit jelent a Kylo Ren név

A Star Wars rajongók évek óta találgatnak, hogy mit jelent valójában Kylo Ren neve J.J. Abrams történetében. Most végre kiderült.

A Star Wars rajongók évek óta találgatnak, hogy mit jelent valójában Kylo Ren neve J.J. Abrams történetében. Most végre kiderült.

A legendás Star Wars sorozat a végéhez ért a Skywalker korával, azonban a rajongók legnagyobb bánatára nem kaptunk választ mindenre, és az egyik ilyen szembeötlő kérdés, hogy Kylo Ren neve mit jelent pontosan. A The Rise of Kylo Ren című képregényből arra már kaptunk választ, hogy Ben Solo hogyan árulta el Luke Skywalkert és lett a Ren lovagjainak mestere.

Az említett képregény korábbi két számában már megismerhettük a Ren lovagjainak egykori vezetőjét, aki magát csak Ren-nek hívta. Ren piros fénykardot hordott, ami egyértelműen a Sötét oldalt szimbolizálta, vagy ahogy ők hívják „az árnyék” oldalt. Miután Ben Solo legyőzte a Ren lovagjainak vezetőjét, felvette a nevét, innen ered a Ren, azonban a Kylo-ra még mindig nincs ésszerű magyarázat.

A Star Wars: Az ébredő Erő bemutatója után, mikor kiderült, hogy Kylo Ren Han Solo és Leia Skywalker közös gyereke, a rajongók arra a következtetésre jutottak, hogy a „ky-lo” a szótagokat a családnevekből vették, amire most a képregény is ráerősített. Ugyanakkor a képregény szerint a rajongóknak inkább arra kellene koncentrálniuk, hogy mi maradt meg a névből, s nem pedig arra, hogy mit vettek el belőle.

Ezenfelül arra is fény derült, hogy Snoke sokkal finomabb módszerekkel csábította el Ben Solót, mint annak idején Palpatine tette Anakin Skywalkerrel. Snoke legfőbb vezér valójában megkérdőjelezi, hogy Ben elvállalja a Ren lovagjainak vezetését, s lassan eléri, hogy Ben Luke Skywalker ellen forduljon. Snoke még a családnevét is felhasználja, hogy emlékeztesse hova is tartozik valójában, és az örökség ellenére mennyire korlátozottak a lehetőségei.

Ben Solo azért utálja annyira saját nevét, mert neheztel szüleire, amiért Obi-Wan Kenobi után nevezték el, egy híres és tisztelt jedimester után kapta a nevét, akivel még soha nem találkozott. Utálja azt is, amiért apja családnevét kénytelen cipelni, ami nem is valós, hiszen ahogy a Solo: Egy Star Wars-történetben apja találta ki ezt a nevet.

Még több a témában...

Giancarlo Esposito nagyon érdekes részletet osztott meg a The Mandalorian karakteréről

Kévés Bence Mihály

Berendelték a Star Wars: The Bad Batch animációs Disney+ sorozatot

Vigh Martin

A Star Wars elmagyarázta, Palpatine hogyan maradhatott éveken keresztül rejtve Luke Skywalker szeme elől

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat