Vége megismerkedhetünk a PlayStation 5 kezelőfelületével

Letisztult és szép a látvány.

Mint azt már idén megszoktuk, a Sony szép lassan adagolta az információkat a PlayStation 5-tel kapcsolatban. Márciusban még csak a specifikációkat ismertük meg, júniusban viszont már magát a gépet és az első játékokat is láthattuk. Az ár ügyében egészen szeptemberig kellett várnunk, az pedig hogy mi van a burkolat alatt, továbbá mi újság egész pontosan a visszafelé kompatibilitással, az csak múlt héten derült ki.

Számos kérdése lehet még a rajongótábornak, de eddig egy igazán komoly szegmensről nem esett csak szó, és az a UI. Csipetnyi részleteket láthattunk csak a kezelőfelületből, például a boot képernyőt. Mindennek most azonban vége, kaptunk egy több mint 10 perces bemutatót, hogy mire is számíthatunk alig több mint egy hónap múlva.

Első blikkre a felület nagyon tetszetős és letisztult. Nincs nyoma lassúságnak, vagy hezitálásnak, ami sajnos a PS4-re jellemző volt, pláne ha jelentős mennyiségű játékkal rendelkezünk. A legérdekesebbek viszont az új, játékost segítő funkciók. Mint az instant segítség kérés, amit szabadon el is helyezhetünk, kép a képben módszerrel és játék közben is nézhetünk. De megvillantotta magát a régóta ígért trófea progression is, sőt, még azt is megjósolja majd nekünk a rendszer, hogy az adott pályából körülbelül mennyi idő lehet még hátra (persze ehhez kell majd, hogy az adott játék fejlesztői támogassák ezt a funkciót).

A haverokkal is egészen új keretek között lehet majd tartani a kapcsolatot, a videó tanulsága szerint a chat és egyéb funkciók is sokkal jobban beépülnek majd a játékokba, például a kép a képben rendszerrel azt is nyomon követhetjük, ahogy az ismerősünk egy teljesen másik játékból streameli a kalandjait. Hamar elrepült viszont a 10 perc, még szívesen néztük volna, valamit egy rakás kérdés nyitva maradt, de kóstolónak nem volt rossz. Várjuk a további részleteket.

Total
0
Shares
Previous Article

Új kedvcsinálóval hangol a Watch Dogs: Legion London visszafoglalására

Next Article
Will Smith

Ez a világsztárok véleménye Magyarországról

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!