Főoldal Játékok PlayStation Várakozáson felül teljesített a Stellar Blade, tervben van a PC-s változat
PlayStation

Várakozáson felül teljesített a Stellar Blade, tervben van a PC-s változat

A Shift Up új PS5 exkluzív játéka hangos siker lett, folytatások is várhatók.

397
Stellar Blade
Forrás: PlayStation

Az idei év egyik nagy meglepetése lett a Stellar Blade. A Shift Up csapatának játékát a Sony karolta fel, így PlayStation 5 exkluzívként jelent meg a szoftver áprilisban. A játék úgy tűnik nagyon jól fogyott, így a fejlesztő már tervezi a folytatását és a PC-s változatot is.

A Stellar Blade egy nagyon egyedi disztópikus akció-sci-fi játék lett, amely a Nier, a Bloodborne és a Sekiro érdekes keveréke lett. Már a megjelenés előtt nagy port kavart a főszereplő Eve külsője, amelynek köszönhetően a játék azonnal a közbeszéd tárgya lett és kiemelt figyelmet kapott. Arról viszont viszonylag kevés szó esett, hogy az eddig inkább csak mobiljátékokkal foglalkozó fejlesztő egy nagyon jól összerakott videójátékot tett le a PS5 konzolra. A Stellar Blade egy jól optimalizált, remek grafikával és játékmenettel rendelkező cím lett egy AAA-ban kezdő csapattól.

Úgy tűnik jót tett a szoftvernek, hogy sokat beszéltek róla, mert az eladásokat tekintve nagyon jól fogyott. A dél-koreai fejlesztő Shift Up május 20-án közölte pénzügyi jelentésében, hogy a Stellar Blade „várakozáson felül” teljesített a PS5 konzolon az eladások tekintve. A csapat egyúttal azt is közölte, hogy az eddigi és jövőbeli játékaik esetében is multiplatformban gondolkoznak ezentúl, illetve 2025-től tovább bővítenék a AAA méretű új projekteket és IP-kat (szellemi termék). A következő játékuk már készül is Codename Witches kódnéven, amelyet PC-re, konzolokra és mobilokra is szánnak.

A Shift Up már az eddigi két mobiljátékát, mint a Destiny Child és Victory: Nikke is átdolgozta PC-re. A Stellar Blade esetében ugyan még nem hivatalos a PC-s port, de elég nagy a valószínűsége, hogy hamarosan ott is megjelenik, a fejlesztő fontolgatja a lehetőségét. A Shift Up mellett a kiadó Sonytól sem idegen újabban a PlayStation exkluzív játékok kiadása PC-re. Hiszen olyan korábban csak PlayStationön elérhető sikerjátékok jöttek az utóbbi években PC-re, mint pl. a Marvel’s Spider-Man, a God of War, a Horizon: Zero Dawn, a The Last of Us vagy legutóbb a Ghost of Tsushima. Az, hogy a Stellar Blade mikor érkezhet PC-re, arról csak találgatni lehet. A játékot egyelőre még PS5-ön frissítik és bővítik, tervben van egy Boss Rush és Photo mód, illetve számos a játékosok felől érkezett visszajelzés javítása a játékban. Az mindenesetre jó hír, hogy a játékból sok fogyott, így a Sony várhatóan több projektjüknek is zöld utat adhat.

Stellar Blade
Forrás: PlayStation
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Days Gone
PlayStation

Kiderült, hogy miért nem kaphat folytatást a Days Gone

A Sony sosem rajongott igazán a zombis játékért.

Stellar Blade
Játéktesztek

Stellar Blade teszt

A nagy port kavart Stellar Blade tényleg olyan jó lett?

GTA VI
Játékok

Megerősítették a GTA VI megjelenési időszakát

2025 őszén tervezik kiadni a várva várt folytatást.