Vajon állítva vagy fektetve érdemes használni a PlayStation 5-öt?

A rövid válasz: mindegy.

Minden konzolgeneráció egyik legfurfangosabb kérdése, hogy az adott masinát milyen pózban is érdemes használni. Sokat számíthat a hűtés szempontjából, hogy a tervezők mit álmodtak meg, habár ez a dili leginkább az Xbox 360 és a “red ring of death” óta foglalkoztatja igazán az embereket.

A mostani gépek kapcsán először az Xbox Series X álló designja kapcsán merült fel a kérdés, de a tervezők szava sem volt elég, hogy összeesküvéselméletek induljanak. Talán nem meglepő, hogy mivel odaát rendeződtek a sorok, most a Sony-ra terelődött a figyelem. Fektetve, vagy állítva kell majd használnunk a PS5-öt?

A választ maga Yasuhiro Ootori, a hardvertervező részleg alelnöke adta meg: mindkét megoldás alkalmazható lesz. Az már a múltkori szétszedős videón is látszott, hogy a PlayStation 5 komoly hűtési megoldással rendelkezik, a szakember pedig elmondta, hogy a pozíció nem befolyásolja a folyamatot. Még egy kis viccelődésre is futotta tőle, miszerint csak azért preferálja jobban az állított pózt, mert úgy jobban értelmezhető a PlayStation logója.

Ugyanebben az interjúban hangzott el az az érdekesség is, hogy a PlayStation 5 hűtését szenzorok figyelik. A jövővőben több olyan játékot is fognak kiadni a konzolra, amelyek majd begyűjtik a használat során szerzett tapasztalatokat és az így nyert adatokat majd kamatoztatják a későbbi PS5 revíziókban, sőt akár firmware update-eken keresztül is tudnak majd javítani a hűtés teljesítményén a már eladott, felhasználóknál lévő konzoloknál is.

Total
0
Shares
Previous Article

Így bontja a rendet Rambo a Mortal Kombat 11-ben

Next Article
Penge

A Marvel Studios még mindig keresi a Mahershala Ali vezetésével bejelentett új Penge-film íróját

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!