Wide Screen
Image default
Játékok

Újabb infók a PS5-ről?

Egy belsős most igazán érdekes információkat osztott meg a Sony új készülő konzoljáról, a grafikai tudása volt terítéken.

Egy belsős most igazán érdekes információkat osztott meg a Sony új készülő konzoljáról, a grafikai tudása volt terítéken.

A PS5-ről megtudhattunk már pár dolgot. Volt olyat amit hivatalosan, volt amit csupán szivárogtatások által. Az előbbi kategóriába tartozik a specifikációk egy része, amelyet Mark Cerny árult el számunkra és bizakodásra adtak okot. Utóbbi fajtába tartozik a lehetséges árazása és a megjelenésének dátuma. Most a kevésbé hivatalos információkat bővíthetjük egy nagyon-nagyon jó hírrel.

Mint tudjuk, több belsős fejlesztő dolgozik már a PS5 development kitjével. Ez egyfajta fejlesztői csomag, amely általában egy picit erősebb mint a végső konzol a könnyebb finomhangolhatóság elérése miatt, azonban a különbség szinte elenyésző. Most, hogy a pletykák szerint már külsős fejlesztőkhöz is eljutott a csomag, a játékiparral foglalkozó Benji Sales erősítette meg a korábbi találgatásokat a Twitterén.

 

Ezek szerint a PS5 development kitje egy 13 Tflops-os grafikus processzorral dolgozik. Ez elképesztően erősnek ígérkezik a Zen 2-es chip-pel és a 12 GB-nál (inkább 16) biztosan több rammal karöltve. Viszonyításképpen az eredeti PS4 1,843 Tflops, a PS4 Pro 4,2 Tflops még az Xbox One X 6 Tflops teljesítményre képes. A Google Stadia 10,7 Tflopsot ígér. Továbbá a posztban megszellőztette a Naughty Dog, az Insomniac, a Guerilla és a Santa Monica stúdiójának nevét is. Hozzátette, hogy “abszurd” jól fognak kinézni az ő játékaik az új gépen.

 

A poszt azóta sajnos eltűnt a twitterjéről, egy olyan üzenet kíséretében amely szerint “félrevezette az embereket”. Valószínűleg ezeket az adatokat még nem kellett volna közölnie, viszont az internet nem felejt. Ti mire számítotok, milyen lesz az új PS?

Még több a témában...

Meg vannak az NBA 2K21 borítóarcai

Fonyódi Dávid

Pénteken érkezik a Marvel’s Iron Man VR

Szarka Roland

A közösség által kreált pályák is helyet kapnak a Skater XL-ben

Fonyódi Dávid

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat