Wide Screen
Image default
Játékok

A vártnál olcsóbb lehet a PS5!

Egy iparági elemző most fényt derít az új PlayStation várható árára, amely akár még jól is elsülhet.

Egy iparági elemző most fényt derít az új PlayStation várható árára, amely akár még jól is elsülhet.

Nem is olyan régen a Sony hivatalos keretek között is elhintett pár apróságot a következő generációs konzoljáról. A nevét ugyan még nem tudjuk, de az egyszerűség kedvéért nevezzük csak PS5-nek. Szóval a PS5-ben 8 magos Ryzen processzor, ismeretlen mennyiségű ram és Ray Tracingre képes NAVI alapú videokártya lesz, SSD háttértárral karöltve. Ezek nem olcsó mulatságok. Vagy mégis?

Pelham Smithers szerint a Sony által beharangozott 7nm-es chip egy az egyben megegyezik az idén a CES-en bejelentett Ryzen 3600G-vel. Ez a processzor az év végére a becslések szerint a 180 és 220 dollár közötti árrésben lesz megtalálható. Az elemző szerint ez egyenesen arányos a 400 dolláros végső árral. Tehát, szerinte nem érjük el a bűvös 500 dolláros határt. Ami azt jelenti, hogy a száraz számítások szerint olyan 115.000 Ft-nak megfelelő összegért érkezik. Erre persze még jönnek majd az adók.

Ez igencsak merész becslés a leközölt specifikáció alapján, hiszen már maga az SSD is drága. A legolcsóbb Ray Tracinget félig-meddig támogató videokártya, az RTX 2060 sem kapható meg igazán 110.000 Ft alatt… Egy valamiben viszont egyetérthetünk, az a 400-500 dolláros árrés. Tehát nem valószínű, hogy durván 142.000 Ft-nál drágább lenne az új konzol. Egészen egyszerűen azért, mert akkor a Microsoft aláígér az új Xbox-al. Csak nehogy úgy járjunk, mint a PS3 60Gb-os változatánál a 600 dolláros induló árral…

Még több a témában...

Havi rendszerességű műsorban mutatkoznak be az Outriders részletei

Fonyódi Dávid

Futam helyett gyorskör az F1 2020-szal Monacoban

Sinka Tamás

Már jövő héten indul a Days of Play 2020

Sinka Tamás

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat