x
Játékok

A vártnál olcsóbb lehet a PS5!

Egy iparági elemző most fényt derít az új PlayStation várható árára, amely akár még jól is elsülhet.

A vártnál olcsóbb lehet a PS5!
  • Publishedáprilis 23, 2019

Egy iparági elemző most fényt derít az új PlayStation várható árára, amely akár még jól is elsülhet.

Nem is olyan régen a Sony hivatalos keretek között is elhintett pár apróságot a következő generációs konzoljáról. A nevét ugyan még nem tudjuk, de az egyszerűség kedvéért nevezzük csak PS5-nek. Szóval a PS5-ben 8 magos Ryzen processzor, ismeretlen mennyiségű ram és Ray Tracingre képes NAVI alapú videokártya lesz, SSD háttértárral karöltve. Ezek nem olcsó mulatságok. Vagy mégis?

Pelham Smithers szerint a Sony által beharangozott 7nm-es chip egy az egyben megegyezik az idén a CES-en bejelentett Ryzen 3600G-vel. Ez a processzor az év végére a becslések szerint a 180 és 220 dollár közötti árrésben lesz megtalálható. Az elemző szerint ez egyenesen arányos a 400 dolláros végső árral. Tehát, szerinte nem érjük el a bűvös 500 dolláros határt. Ami azt jelenti, hogy a száraz számítások szerint olyan 115.000 Ft-nak megfelelő összegért érkezik. Erre persze még jönnek majd az adók.

Ez igencsak merész becslés a leközölt specifikáció alapján, hiszen már maga az SSD is drága. A legolcsóbb Ray Tracinget félig-meddig támogató videokártya, az RTX 2060 sem kapható meg igazán 110.000 Ft alatt… Egy valamiben viszont egyetérthetünk, az a 400-500 dolláros árrés. Tehát nem valószínű, hogy durván 142.000 Ft-nál drágább lenne az új konzol. Egészen egyszerűen azért, mert akkor a Microsoft aláígér az új Xbox-al. Csak nehogy úgy járjunk, mint a PS3 60Gb-os változatánál a 600 dolláros induló árral…

Written By
Héja Szabolcs

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.