x
BREAKING Játékok

BRÉKING: Megvannak a PS5 első HIVATALOS infói!

Végre hivatalos információkkal is szolgálhatunk a Sony új konzoljáról, amely idén már biztosan nem jelenik meg.

BRÉKING: Megvannak a PS5 első HIVATALOS infói!
  • Publishedáprilis 16, 2019

Végre hivatalos információkkal is szolgálhatunk a Sony új konzoljáról, amely idén már biztosan nem jelenik meg.

Mindenki legnagyobb meglepetésére ma hivatalos információkat tudtunk meg az új készülő PlayStationről. Mark Cerny főleg technikai paraméterekkel látta el a Wiredet. Mint már sejthettük, a PS5 hardwareileg AMD alapú lesz, a processzor a harmadik generációs Ryzen feldolgozóegységek és a második generációs Zen architektúrákból merít majd. Nyolc magot és 16 szálat vonultat fel, igencsak izmosnak ígérkezik.

A videokártya is hasonló lesz az előző cikkekben már említetthez. Szintén az AMD szolgáltatja, ez pedig egy NAVI sorozaton alapuló grafikai gyorsító lesz, amely támogatja a Ray Tracinget és akár a 8K felbontást is. Aki eddig dobozos játék párti volt, most örülhet. A Sony a Microsofttal szemben fog rakni fizikai lemezolvasót a készülékébe. Fontos lesz ez, mivel visszafelé kompatibilitásra is képes lesz az új PlayStation. A táróló eszközökben sem lesz hiány, mivel tartalmazni fog SSD-t. Valószínűleg egy SSD+HDD kombinációt várhatunk tőlük.

A Sony elhatározása mellett, hogy megossza ezeket az információkat velünk, a Microsoft bejelentése szólhatott. Nagyon valószínű, hogy a redmondiak az E3-on leplezik le az új konzolt/konzoljaikat. A Sony mint bejelentette, nem fog részt venni rajta… Mindenesetre érdekes információk ezek, és végre hivatalosak is. Az elnevezés még nem biztos, azonban elég valószínű, hogy tényleg így fogják hívni az új konzolt.

Written By
Héja Szabolcs

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.