Főoldal Játékok Új címet kapott a következő Dragon Age
Játékok

Új címet kapott a következő Dragon Age

Az EA június 11-én mutatja be az új Dragon Age játékot.

234
Dragon Age Dreadwolf
Forrás: Electronic Arts

Június 6-án jelentette be a BioWare és az Electronic Arts, hogy az eddig Dragon Age: Dreadwolf címen készült negyedik részt Dragon Age: The Veilguard névre keresztelték. Az előző rész, a Dragon Age: Inquisition közel tíz éve jelent meg, a BioWare azóta dolgozott a fantasy RPG negyedik részén. Az új játékot június 11-én mutatják be.

A Dragon Age: The Veilguard a BioWare egyik leghosszabb ideig készült játéka. A Baldur’s Gate, a Star Wars: Knights of the Old Republic és a Mass Effect eredeti fejlesztőinek egyik kedvelt szerepjátéka lett a Dragon Age. A BioWare saját fantasy univerzuma három részt élt meg, amelyből a harmadik, a Dragon Age: Inquisition a 2014-es év játéka díjat vihette el a The Game Awardson. Az Inquisition utolsó DLC-je, a Trespasser érdekes cliffhangerrel ért véget és a rajongók azóta kíváncsiak, hogyan folytatódik a történet Thedas világában. A BioWare fejlesztői egy blogbejegyzésben erősítették meg a negyedik rész új címét, egyúttal azt is elmondták, hogy az elmúlt évtizedben rengeteget kísérleteztek, hogy merre folytatódjon a történet. Azt is megerősítették, hogy még multiplayer is szóba került, de végül maradtak az egyjátékos történetorientált szerepjátéknál. Eközben a BioWare csapata is lecserélődött, a fejlesztők jöttek, mentek, de úgy tűnik végre sikerült egy kész játékot összerakniuk.

Ahogy a korábbi részeknek is megvolt a maga főszereplője, akit a játékos irányított úgy itt is kapunk majd egy új hőst. Továbbá az elmaradhatatlan társak is visszatérnek, szám szerint hét várható a Dragon Age: The Veilguardban. Ezek a társak komoly hátteret, személyiséget kapnak és mind fontosak a történet szempontjából, ahogy a korábbi játékokban. A játék egy „szórakoztató, gördülékeny és pillantról pillanatra tartó harcrendszert” is kap majd. Míg a korábbi cím, a Dreadwolf inkább Solas karakterére utalt, a The Veilguard sokkal inkább az „igazán mély és lenyűgöző társak csoportjára” reflektál. Gary McKay, a BioWare vezető menedzsere a következőket mondta el az IGN-nek az új játékukról.

Egy dolog, amire fontos emlékeztetni a rajongókat, hogy minden Dragon Age játék egy új és más élmény. Ez a játék jobban, mint valaha, rólad és a társaidról szól – egy csoportról, akiket össze kell gyűjtened, hogy harcoljanak melletted. Alig várjuk, hogy a játékosok találkozzanak, kapcsolódjanak és kialakítsák saját személyes kapcsolataikat a The Veilguardot alkotó egyedi társakkal. Ez ennek a játéknak… ennek a történetnek a szelleme. Annak kiválasztása, hogy ki csatlakozik hozzád a kalandban, ki harcol melletted, és ki lesz melletted a végén.

Gary McKay

A Dragon Age lore-ja szerint a Veil (fátyol) egy fajta határt jelent a fizikai világ és a Fade nevű szellemi sík között. Solas volt az, aki segített létrehozni ezt a határt és akik most őrzik ezt, azokat vajon elakarja majd pusztítani? A Dragon Age: The Veilguard sokkal inkább a társakra fog alapozni, szemben a korábbi részekkel. A játékosnak jól meg kell válogatnia kiket vesz be maga mellé. McKay azt is elárulta, hogy nem csupán Solas, vagyis a Dreadwolf az egyedüli fenyegetés az új kalandban. A Dragon Age: The Veilguard hivatalos leleplezésére június 11-én, magyar idő szerint délután 5-kor került sor. A BioWare a játékmenetbe is enged majd be bepillantást és reméljük, hogy a megjelenési dátumot is közlik majd.

Dragon Age: Dreadwolf
Forrás: Electronic Arts
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dragon Age: The Veilguard
Játékok

Démonokkal támad a Dragon Age: The Veilguard gameplay előzetese

Mozgás közben is látható az új Dragon Age játék.

Star Wars Jedi Survivor
Játékok

Az EA törölt egy Star Wars-játékot, a Vasember és Fekete Párduc projektek még készülnek

Leépítések és törölt projektek az Electronic Arts-nél, de készül a Star Wars...