Főoldal Játékok Bemutatkozott a Dragon Age: Dreadwolf világa
Játékok

Bemutatkozott a Dragon Age: Dreadwolf világa

2024 nyarán végre leleplezik az új Dragon Age játékot.

337
Dragon Age: Dreadwolf
Forrás: Electronic Arts

December 4-én, a rajongók által ünnepelt Dragon Age nap keretében egy nagyon rövid ízelítőt mutatott az Electronic Arts a közelgő Dragon Age: Dreadwolf játékból. A BioWare nagy sikerű fantasy szerepjátékának negyedik része már közel nyolc éve készül. Az előző rész, a Dragon Age: Inquisition 2014-ben jelent meg, amely akkor az év játéka volt. Az új ízelítő alapján akár már 2024-ben visszatérhetünk Thedas fiktív világába.

Igen hányatott sorsa van a Dragon Age: Dreadwolf játéknak. A BioWare többször is újrakezdte a fejlesztését mióta 2015-ben zöld utat kaptak az EA-tól. A játék azóta sem jelent meg, a gameplayből sem mutattak semmit. Az első CGI előzetest még 2018-ban mutatták be, azóta szinte semmit nem tudtunk meg a játékról. 2022 októberében közölte a BioWare, hogy a játék alfa verziójába léptek és már a tényleges gyártást is megkezdték, azóta viszont semmit nem hallottunk a projektről. Az új negyvennyolc perces ízelítőben láthatjuk a játék bejárható területeit, mint Antiva, Rivain és Anderfels. Villanásnyi képeket láthatunk már kész pályákról, amelyek továbbra is a Frostbite grafikus motorral készültek. Az előzetes végén pedig megszólal Solas is, aki a szerepjáték főgonosza lesz. Corinne Busche, a játék rendezője a következőket mondta Mark Darrah, gyártásvezetőnek.

Köszönöm, Mark! Szeretettel emlékszem arra, ahogy a Dragon Age sorozat minden egyes részével játszottam, teljesen elmerültem és beleszerettem abba a világba, amit felépítettetek. Lenyűgöz, hogy most itt lehetek, és veled és a csapattal együtt dolgozhatok, hogy új történeteket és karaktereket (nem is beszélve néhány visszatérő karakterről) hozzunk el a franchise összes rajongójának. A Dragon Age: Dreadwolf a kemény munka és a törődés eredménye. Tudjuk, hogy ez a világ mennyit jelent mindannyiótoknak, hogy ezek az élmények veletek maradnak. Szeretnénk jól csinálni, ezért időt szántunk rá.

Corinne Busche

Az előzetes végén azt is közölték, hogy többet majd 2024 nyarán, valószínűleg a Summer Game Fest vagy egy ahhoz kapcsolódó EA Play show keretében mutatnak be. Reméljük akkor már a gameplayt is láthatjuk és megjelenési dátumot is kapunk. A játék akár a 2024 őszi-téli időszakában is érkezhetne PS5, Xbox Series X/S és PC rendszerekre, de ezt egyelőre nem erősítették meg. A Dragon Age a BioWare saját gyártású fantasy szerepjátéka, amely 2009-ben indult útjára. A Baldur’s Gate, Knights of the Old Republic és Mass Effect játékaik mellett egy jól kidolgozott, saját ötlet alapján született szerepjáték, amelynek első és harmadik része volt sikeres. Reméljük jövő ilyenkor már visszatérhetünk Thedas világába.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars Jedi Survivor
Játékok

Az EA törölt egy Star Wars-játékot, a Vasember és Fekete Párduc projektek még készülnek

Leépítések és törölt projektek az Electronic Arts-nél, de készül a Star Wars...

Elden Ring Shadow of the Erdtree
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.

Tomb Raider I-III Remastered
Játéktesztek

Tomb Raider I-III Remastered teszt

Új külsőt kapott a klasszikus Tomb Raider-trilógia.